Miss Brânzică, Mr Lăptic

Cremă de brânză cu măsline coapte

octombrie 4, 2021

Despre Grecia numai de bine. De bine si mult soare. Mare albastra si mancare buna. Dar mai ales masline si ulei de masline. Cand ne-am intors din Grecia, nu am venit cu mana goala, am adus ulei si masline din insorita Creta. Noi le-am luat de la localnici, dintr-un sat, iar maslinele foarte putin sarate, fara nicio legatura cu ce este in comert. O placere. Iar uleiul, atat de aromat si placut la gust… Minunate!

Ingrediente:

Crema de branza

  • 150 gr branza feta de capra desarata peste noapte
  • 100 gr branza cremoasa de capra
  • 50gr smantana
  • 2 lg miere BIO certificata (1an+)

Legume coapte

  • 100 gr masline desarate peste noapte (eu le-am fiert cca 10′ dupa pentru a scoate sarea din ele)
  • 1 ceapa rosie
  • 6 catei usturoi rasi
  • cateva rosii cherry
  • 1 lgita oregano uscat
  • 1 lgita cimbru uscat
  • 1 lamaie taiata in 4

Cum am procedat:

  • prima data, am pus legumele, maslinele si condimentele intr-un vas de cuptor si le-am copt in cuptorul preincalzit timp de 25′, la 190gr, caldura sus-jos
  • intre timp, am pus in chopper branzeturile, smantana si mierea si am vajait de mai multe ori pana cand am obtinut o crema
  • am asezat crema intr-un vas de servit, deasupra legumele si maslinele si am stropit cu ulei de masline din belsug
  • am servit cu pita

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.