Despre Grecia numai de bine. De bine si mult soare. Mare albastra si mancare buna. Dar mai ales masline si ulei de masline. Cand ne-am intors din Grecia, nu am venit cu mana goala, am adus ulei si masline din insorita Creta. Noi le-am luat de la localnici, dintr-un sat, iar maslinele foarte putin sarate, fara nicio legatura cu ce este in comert. O placere. Iar uleiul, atat de aromat si placut la gust… Minunate!
Ingrediente:
Crema de branza
- 150 gr branza feta de capra desarata peste noapte
- 100 gr branza cremoasa de capra
- 50gr smantana
- 2 lg miere BIO certificata (1an+)
Legume coapte
- 100 gr masline desarate peste noapte (eu le-am fiert cca 10′ dupa pentru a scoate sarea din ele)
- 1 ceapa rosie
- 6 catei usturoi rasi
- cateva rosii cherry
- 1 lgita oregano uscat
- 1 lgita cimbru uscat
- 1 lamaie taiata in 4
Cum am procedat:
- prima data, am pus legumele, maslinele si condimentele intr-un vas de cuptor si le-am copt in cuptorul preincalzit timp de 25′, la 190gr, caldura sus-jos
- intre timp, am pus in chopper branzeturile, smantana si mierea si am vajait de mai multe ori pana cand am obtinut o crema
- am asezat crema intr-un vas de servit, deasupra legumele si maslinele si am stropit cu ulei de masline din belsug
- am servit cu pita
Pofta buna!
No Comments