Ciocolata de casa aminteste multora dintre noi de copilarie. Gustul acela de lapte praf, inchizi ochii si parca deja te vezi sarind coarda, jucand sotron sau “flori, fete sau baieti, muzicanti sau castraveti”. Eiiiii, nu e ciocolata aia. Asta e mai moderna, spre ciocolata aceea din comert, de pe rafturile magazinelor, dar cu ingrediente muuuuult mai curate. Fara aditivi, dar totusi buna.
Ingrediente:
- 60 gr gr unt de cacao presat la rece (3a+ din cauza grasimilor saturate)
- 25 gr ulei de cocos la temperatura camerei
- 50 gr pudra de roscove
- 2-3 lgite sirop de curmale
- fulgi de cocos
- fulgi de migdale
- nuci caju/pecan maruntite
- merisoare, stafide
Cum am procedat:
- am topit pe baie de aburi untul de cacao, am adaugat tot pe baie si uleiul de cocos, siropul de curmale si roscova, amestecand continuu (amestecati bine sa se omogenizeze ingredientele)
- am turnat amestecul in forma si am adaugat nucile si fructele uscate
- am introdus in frigider pana cand s-a intarit
Atentie! Ciocolata poate produce grave daune bucatariei, podelelor, mobilei din casa…Nu lasati copiii nesupravegheati cu ciocolata in mana, umbland liberi prin casa! 😁😁 Acestea fiind spuse 👇
Pofta buna!
No Comments