A fost ziua sotului, dar cum nu a fost timp pentru un tort ca toate torturile, am incropit rapid un alt fel de tiramisu. Siiiii…bun tare a mai fost! In weekend, a fost rost si de unul adevarat pentru petrecerea ce i se cuvenea celui mai bun tatic si sot. 🤗
Ingrediente:
- 40 gr lapte integral (animal sau vegetal)
- 2 lgite cacao/roscova sub 5 ani
- 6 buc piscoturi (eu am folosit vegane, fara zahar) – gasiti in Romania multe variante online
- 150 gr iaurt grecesc
- 2 lg miere bio (5ani+)
- 3 lg smantana 36%
- 125 gr zmeura
Cum am procedat:
- am pregatit o forma (un castronel tapetat cu folie alimentara)
- am trecut 3 piscoturi prin laptele caldut amestecat cu cacao si le-am asezat in forma pregatita
- deasupra, am adaugat jumatate din zemurici
- am amestecat iaurtul cu smantana si mierea, jumatate am pus peste zemura
- am repetat operatiunile si cu restul de ingrediente
- am decorat cu cacao (roscova sub 5 ani) si am lasat la rece cca 2h si jumatate, ideal peste noapte
Pofta buna!
No Comments