Patiserie

Oladi

mai 17, 2022

Reteta este preluata de la o doamna de pe un grup de gatit basarabean. Stiam ca basarabencele sunt gospodine desavarsite, au harul lor aparte, neintrecut, mereu le admir pentru bunatati si rabdarea de care dau dovada. E prima data cand fac reteta si va asigur ca e una buna!

Ingrediente:

  • 230 gr kefir
  • 1 ou
  • 230 gr faina grau 550
  • 1 praf de sare (2ani+)
  • 1 lgita coaja de portocala
  • 1/2 lgita bicarbonat de sodiu

Cum am procedat:

  • am incalzit kefirul in cuptorul cu microunde in reprize de 20’’ pana cand incepe sa faca besicute deasupra, sa fie usor caldut
  • am adaugat oul si 1/2 din portia de faina si am omogenizat
  • am adaugat apoi restul de faina si coaja de portocala si, din nou, am omogenizat; la final, am incorporat bicarbonatul
  • am lasat 20’ compozitia fara sa o mai amestec, dupa care am copt clatitele pe ambele parti in tigaia incinsa fara grasime, la foc mic
  • am pastrat clatitele asezate una peste cealalta, acoperite cu un prosop de bucatarie

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.