Reteta este preluata de la o doamna de pe un grup de gatit basarabean. Stiam ca basarabencele sunt gospodine desavarsite, au harul lor aparte, neintrecut, mereu le admir pentru bunatati si rabdarea de care dau dovada. E prima data cand fac reteta si va asigur ca e una buna!
Ingrediente:
- 230 gr kefir
- 1 ou
- 230 gr faina grau 550
- 1 praf de sare (2ani+)
- 1 lgita coaja de portocala
- 1/2 lgita bicarbonat de sodiu
Cum am procedat:
- am incalzit kefirul in cuptorul cu microunde in reprize de 20’’ pana cand incepe sa faca besicute deasupra, sa fie usor caldut
- am adaugat oul si 1/2 din portia de faina si am omogenizat
- am adaugat apoi restul de faina si coaja de portocala si, din nou, am omogenizat; la final, am incorporat bicarbonatul
- am lasat 20’ compozitia fara sa o mai amestec, dupa care am copt clatitele pe ambele parti in tigaia incinsa fara grasime, la foc mic
- am pastrat clatitele asezate una peste cealalta, acoperite cu un prosop de bucatarie
Pofta buna!
No Comments