E vremea sparanghelului, asa ca nu il ocoliti. Gustul lui imi aminteste de bobii pe care ii mancam in gradina bunicilor. Il mananc crud, in supe, in tarte, facut la aburi, cuptor. E delicios. Ieri, ne-am delectat burticile cu supa aceasta si taaaaare ne-a placut!
Ingrediente (2 portii)
- 1 ceapa esalot
- 3 catei usturoi
- 3 cartofi medii
- 300 gr sparanghel alb
- 1 lg ulei de masline
- 250 ml supa din oase de vita / apa
- 1 cub mic de unt
- 150 gr smantana de gatit
- un praf sare (2ani+)
Cum am procedat:
- am inabusit ceapa esalot si cateii de usturoi in putina apa si lg ulei de masline
- am adaugat cartofii taiati cuburi, sparanghelul taiat bucatele si am acoperit cu supa / apa
- am gatit cu capac pana cand au fiert legumele
- am adaugat cubul de unt si smantana de gatit fara caraghenan, dupa care a urmat un – vjjjjjjjjjjjj-vjjjj de toata frumusetea
- apoi, am pus din nou pe foc 5’ si am servit cu paine artizanala cu malai
Pofta buna!
No Comments