Dulcegării

Tartă tip Snickers (vegana)

aprilie 24, 2022

Reteta este pentru o tarta mare (forma de 25cm, dar eu am pregatit-o in doua forme mai mici. Nu de alta, dar una era pentru oferit si am vrut sa ramana ceva si sufletelor noastre de acasa. Pe langa faptul ca persoana careia i l-am oferit a fost mega incantata, raw vegana fiind, ne-a placut si noua de ne-am lins pe degetele cu care am mancat. 😀

Ingrediente:

Crusta

  • 175 alune nesarate (sau alte nuci oleginoase)
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr curmale Medjool
  • 125 ml apa
  • 3 lg unt de arahide smooth Papamigdal

Umplutura

  • 400 gr curmale Medjool
  • 6 lg unt de arahide Papamigdal
  • 125 ml apa
  • putina vanilie pudra
  • 150 gr arahide nesarate

“Ganache” ciocolata

  • 100 gr unt de cocos bio
  • 4 lg sirop de curmale
  • 150 lapte de cocos
  • 3 lg pudra de cacao (5 ani+) sau roscova

Cum am procedat:

  • am inceput prin a coace fulgii de ovaz cateva minute in tigaia preincalzita; am pus fulgii in tigaie, fara grasime si am copt cca 10’, amestecand continuu
  • intr-un robot, am pus ingredientele pentru crusta, vjjjjj-vjjjjj pana cand am obtinut o masa modelabila
  • am asezat crusta in forma de tarta si am aranjat-o frumusel ajutandu-ma de manutele bine spalate si o lingura de lemn (de cea din inox se cam lipeste aluatul de crusta si va da batai de cap 😄)
  • fara sa spal bolul robotului, am pus ingredientele (fara alune) pentru umplutura de ”caramel” si, la fel, vajjjj-vajjjjjj, pana cand am obtinut un amestec cremos pe care l-am asezat deasupra blatului; la final, am adaugat alunele si am vajait inca de vreo 4-5 ori, cat sa ramana bucatele de arahide -atentie, pentru copilasii sub 5 ani, acestea trebuie bine maruntite, prezinta risc de inec, asa ca le adaugati de la inceput, impreuna cu restul ingredientelor
  • pe baie de abur, am pus untul ras (ca sa se topeasca mai repede) impreuna cu siropul de curmale si putin lapte; odata topit, am amestecat restul de lapte cu cacao/roscova si cu untul topit si am omogenizat; am turnat acest amestec peste tarta si am introdus la rece peste noapte
  • a doua zi am decorat

*puteti injumatati cantitatile pentru o tarta mai mica (15cm: 6-7 pers) sau 1/3 pentru o tarta micuta (8cm)

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.