Maine e Pastele Catolic si ne pregatim si noi. Nu cu prea multe ca sa nu risipim, mai ales ca nu vom prea sta pe acasa. Putine, dar sa fie reprezentative. Iepurasii acestia dragalasi sunt cat se poate simpatici si deliciosi. Pe langa cozonac, ii puteti pregati si pe ei, copiii vor fi incantati.
Ingrediente:
- 250 gr faina Manitoba 00
- 20 gr xylit
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 1 pachetel de drojdie bio deshidratata
- 1 lg suc de portocala
- 50 gr unt
- topping: 1 ou+1 lg lapte
Cum am procedat:
- am pus in bolul robotului faina, drojdia, laptele, sucul, oul si xylitul si am framantat cca 5’
- am adaugat untul moale progresiv si am continuat sa framant inca vreo 5’
- e un aluat moale, elastic, nu mai adaugati faina
- am lasat aluatul sa dospeasca cca 60’ pana cand isi dubleaza volumul, dupa care am pus aluatul in frigider 2h
- dupa cele 2h, am asezat aluatul pe blatul de lucru putin infaina si l-am impartit in 6 bile.
- Am lucrat cu o bila, restul la frigider
- bila ramasa am impartit-o in 4: 1 mare si 3 mici; bila mare am rulat-o ca pe un sul, una dintre cele mici a devenit cap, o alta urechile si a treia codita; sulul de aluat l-am infasurat ca pe melc
- am asezat melcul in tava, pe foaia de copt, am adaugat capul, deasupra urechiusele si codita
- am facut la fel si cu restul de aluat si am lasat iepurasii inca 30’ la dospit.
- i-am uns cu ou si lapte, apoi am copt 20’ la 180 gr caldura sus-jos. I-am pastrat intr-o punga de hartie dupa racire
Pofta buna!
No Comments