Carne, pește sau fructe de mare

Plăcinta ciobanului cu somon

martie 16, 2022

Placinta aceasta se poate servi la pranz, ocazional si la cina. Indiferent cand alegeti sa o serviti, pot sa va spun ca e deeeeelicioasa! Nu e greu de pregatit, desi pare la prima vedere, nu are multe ingrediente, se poate usor adapta aplv. Daca o pregatiti, sper sa ne spuneti daca v-a placut. ❤️

Ingrediente:

  • 700 gr legume (cartofi, morcov, telina, pastarnac) 
  • 5 lg ulei de masline extravirgin
  • 1 praf de sare (2ani+)
  • 500 gr somon salbatic 
  • 400 ml lapte (animal sau vegetal)
  • Un buchetel de marar
  • 1 lg amidon tapioca
  • 2 catei usturoi
  • 1 praf de nucsoara
  • Optional: o mana de branza emmental rasa

Cum am procedat:

  • am taiat legumele bucati si le-am fiert pana cand a intrat furculita in ele, dupa care le-am pasat cu uleiul de masline si praful de de sare (2ani+)
  • somonul l-am pus la fiert in lapte si l-am fiert cam 7-8’
  • am scos somonul si l-am maruntit cu furculita, am adaugat un praf de sare si mararul tocat
  • in lapte, am adaugat lg de amidon de tapioca, usturoiul ras si nucsoara si am gatit pana cand s-a ingrosat ca o crema
  • am asezat somonul pe fundul tavei, am adaugat crema peste, apoi am acoperit cu piureul de radacinoase
  • optional, eu am adaugat o mana de emmental ras
  • am copt la 190 gr, timp de 20-25’, si am servit placinta calda cu salata verde

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.