Placinta aceasta se poate servi la pranz, ocazional si la cina. Indiferent cand alegeti sa o serviti, pot sa va spun ca e deeeeelicioasa! Nu e greu de pregatit, desi pare la prima vedere, nu are multe ingrediente, se poate usor adapta aplv. Daca o pregatiti, sper sa ne spuneti daca v-a placut. ❤️
Ingrediente:
- 700 gr legume (cartofi, morcov, telina, pastarnac)
- 5 lg ulei de masline extravirgin
- 1 praf de sare (2ani+)
- 500 gr somon salbatic
- 400 ml lapte (animal sau vegetal)
- Un buchetel de marar
- 1 lg amidon tapioca
- 2 catei usturoi
- 1 praf de nucsoara
- Optional: o mana de branza emmental rasa
Cum am procedat:
- am taiat legumele bucati si le-am fiert pana cand a intrat furculita in ele, dupa care le-am pasat cu uleiul de masline si praful de de sare (2ani+)
- somonul l-am pus la fiert in lapte si l-am fiert cam 7-8’
- am scos somonul si l-am maruntit cu furculita, am adaugat un praf de sare si mararul tocat
- in lapte, am adaugat lg de amidon de tapioca, usturoiul ras si nucsoara si am gatit pana cand s-a ingrosat ca o crema
- am asezat somonul pe fundul tavei, am adaugat crema peste, apoi am acoperit cu piureul de radacinoase
- optional, eu am adaugat o mana de emmental ras
- am copt la 190 gr, timp de 20-25’, si am servit placinta calda cu salata verde
Pofta buna!
No Comments