Foarte populara in casele romanilor, salata boeuf este nelipsita de pe mesele noastre festive. Si cum sa-l privam pe cel mic de o astfel de „vedeta”? Pai, nici nu facem acest lucru🙈Ii pregatim si lui o salata „aproape boeuf”, bogata in legume „aburite” dar si cu carnita, iar in loc de maioneza il cadorisim cu un piure fain din mazare si dovlecel, mangaiat de aroma fructata si usor amaruie a unui ulei de masline extra-virgin🙈
Ingrediente:
- 1 cartof
- 2 morcovei
- 1/2 dovlecel
- o mana de mazare
- 1/4 piept pui
- 1 lg ulei de masline extra-virgin
- 1 lingurita drojdie inactiva
Cum am procedat:
- am „aburit” legumele si pieptul de pui (crescut de bunici😍)
- cartoful l-am pasat cu furculita si l-am amestecat cu carnita maruntita cu cutitul = primul strat
- morcovul l-am tocat marunt = stratul al doilea
- din mazare si dovlecel am facut un piure fin, caruia i-am adaugat o lingura ulei de masline = stratul al treilea
- deasupra am presarat fulgi de drojdie inactiva
S-aveti pitici papaciosi!!❤️
1 Comment