Cereale, pseudocereale și derivate

Cuș cuș cu legume

februarie 27, 2022

Unele preparate sunt menite să fie rapide și gustoase. Așa este acest cuș-cuș cu legume.

Ingrediente:

  • 2 pumni de cuș cuș (pastă făinoasă)
  • 1 morcov mic
  • 1 fâșie de ardei kapia
  • 1/2 ceapă mică
  • 1/2 dovlecel
  • 4 roșii cherry
  • 200 ml supă de pui/supă de legume (se poate înlocui cu apă)
  • ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de dovleac)
  • crudități (eu am folosit vlăstari, dar puteți să folosiți și pătrunjel verde proaspăt, mărar verde etc)

Cum am procedat:

  • Am tăiat ceapa solzișori și am înăbușit în apă; după 2 minute am adăugat și cubulețele de morcovi și am mai lăsat la înăbușit 5 minute (la mine a mai fost necesar să completez cu puțină apă). După 5 minute am adăugat cubulețele de ardei, dovlecel și roșii. Am continuat gătirea amestecând frecvent și când a fost necesar am mai adăugat câteva picături de apă
  • Când legumele erau aproape gătite am adăugat cuș-cuș-ul  (spălat sub jet de apă). Pe măsură ce cuș-cuș-ul se gătește lichidul scade din ce în ce mai mult, așadar, stați în zonă în acele 3-4 minute cât mai durează tot procesul și amestecați aproape continuu, adăugând câte 2-3 linguri de supă/apă până când este gătit cuș-cuș-ul și preparatul este unul cremos. Nu puneți foarte mult lichid de la început deoarece veți rămâne cu un preparat apos.
  • După stingerea focului am adăugat uleiul (eu am pus 2 linguri – puteți să puneți și direct în farfurie în funcție de numărul de porții final)
  • Noi am servit preparatul cu vlăstari de ridiche roșie și o salată de castraveți cu semințe decorticate de cânepă

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.