Unele preparate sunt menite să fie rapide și gustoase. Așa este acest cuș-cuș cu legume.
Ingrediente:
- 2 pumni de cuș cuș (pastă făinoasă)
- 1 morcov mic
- 1 fâșie de ardei kapia
- 1/2 ceapă mică
- 1/2 dovlecel
- 4 roșii cherry
- 200 ml supă de pui/supă de legume (se poate înlocui cu apă)
- ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de dovleac)
- crudități (eu am folosit vlăstari, dar puteți să folosiți și pătrunjel verde proaspăt, mărar verde etc)
Cum am procedat:
- Am tăiat ceapa solzișori și am înăbușit în apă; după 2 minute am adăugat și cubulețele de morcovi și am mai lăsat la înăbușit 5 minute (la mine a mai fost necesar să completez cu puțină apă). După 5 minute am adăugat cubulețele de ardei, dovlecel și roșii. Am continuat gătirea amestecând frecvent și când a fost necesar am mai adăugat câteva picături de apă
- Când legumele erau aproape gătite am adăugat cuș-cuș-ul (spălat sub jet de apă). Pe măsură ce cuș-cuș-ul se gătește lichidul scade din ce în ce mai mult, așadar, stați în zonă în acele 3-4 minute cât mai durează tot procesul și amestecați aproape continuu, adăugând câte 2-3 linguri de supă/apă până când este gătit cuș-cuș-ul și preparatul este unul cremos. Nu puneți foarte mult lichid de la început deoarece veți rămâne cu un preparat apos.
- După stingerea focului am adăugat uleiul (eu am pus 2 linguri – puteți să puneți și direct în farfurie în funcție de numărul de porții final)
- Noi am servit preparatul cu vlăstari de ridiche roșie și o salată de castraveți cu semințe decorticate de cânepă
No Comments