Pancakes, wafles sau crepes (clatite) sunt ceva ce copilul meu ar manca dimineata, pranz si seara…plus gustari. De aceea, de multe ori, fara drept de apel, trebuie sa le pregatesc. Adevarul e ca le prefera mai mult in varianta “sarata” decat in cea dulce.
I-am oferit aceste pancakes la cina cu un sos de iaurt si usturoi. A facut o pasiune si pentru usturoi de cand cu acest virus…caci virusii dispar daca mancam usturoi. 😁
Ingrediente:
- 1 zucchini mare
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben
- 2 oua
- 4 lg faina naut (sau faina tip 650)
- 50 gr branza cheddar rasa
- 2 lg iaurt
- 2 lg ulei de rapita presat la rece
- 1 lgita praf de copt BIO
- 1 lgita condiment za’atar (sau un amestec de oregano, cimbru, rozmarin, etc)
Cum am procedat:
- am ras zucchini si l-am stors bine de tot
- am pus ardeii in chopper si i-am maruntit, apoi i-am scurs si pe ei de lichid
- am amestecat dovlecelul cu ardeiul si restul de ingrediente
- am incins o tigaie antiaderenta (fara ulei sau alta grasime) si am asezat doua linguri mari de aluat, una peste cealalta
- am copt clatitele cateva minute, pe ambele parti, cu capac
Pofta buna!
4 Comments
Buna,
Ar merge faina de hrisca in loc de naut?
Multumesc frumos 😘
Buna, da, merge.
Multumim pentru reteta! La noi (3 ani si 1,6 ani) a fost hit. Sigur va intra in rutina noastra culinara 🙂
Ma bucur tare ca va plac! 😘