Legume și leguminoase

Linte roșie cu legume

februarie 26, 2022

Astăzi a fost zi de linte. Noi de obicei alegem varianta roșie, fiind mai dulce,dar se potrivește și varianta neagră sau albă.

Ingrediente:

  • 3 pumni de linte roșie
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 ceapă mică albă
  • 2 pumni de spanac
  • 1 morcov
  • 40 ml suc de roșii
  • verdeață proaspătă (eu am folosit pătrunjel verde)
  • ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de măsline)
  • opțional la copiii mai mari și adulți: sare, piper

Cum am procedat:

  • am tăiat ceapa solzișori și am înăbușit în apă pentru 2-3 minute
  • am adăugat peste ceapa înăbușită morcovul tăiat cubulețe, am completat cu apă (cât să acopere amestecul) și am gătit la foc mic pentru 10 minute
  • am adăugat peste legume lintea (hidratată în prealabil pentru 2 ore) și am continuat gătirea; am completat cu apă până la nivelul lintei – verificați din când în când deoarece este posibil să mai fie nevoie de lichid
  • după alte 10 minute am adăugat cubulețele de dovlecel și sucul de roșii și la alte 5 minute am adăugat și spanacul (eu am folosit spanac proaspăt, întreg – am mai gătit 2 minute
  • când toate legumele au fost gătite am stins focul și am lăsat la răcit cu capacul pus
  • înainte de consum, am adăugat direct în farfurie ulei și verdeață

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.