Astăzi a fost zi de linte. Noi de obicei alegem varianta roșie, fiind mai dulce,dar se potrivește și varianta neagră sau albă.
Ingrediente:
- 3 pumni de linte roșie
- 1/2 dovlecel
- 1/2 ceapă mică albă
- 2 pumni de spanac
- 1 morcov
- 40 ml suc de roșii
- verdeață proaspătă (eu am folosit pătrunjel verde)
- ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de măsline)
- opțional la copiii mai mari și adulți: sare, piper
Cum am procedat:
- am tăiat ceapa solzișori și am înăbușit în apă pentru 2-3 minute
- am adăugat peste ceapa înăbușită morcovul tăiat cubulețe, am completat cu apă (cât să acopere amestecul) și am gătit la foc mic pentru 10 minute
- am adăugat peste legume lintea (hidratată în prealabil pentru 2 ore) și am continuat gătirea; am completat cu apă până la nivelul lintei – verificați din când în când deoarece este posibil să mai fie nevoie de lichid
- după alte 10 minute am adăugat cubulețele de dovlecel și sucul de roșii și la alte 5 minute am adăugat și spanacul (eu am folosit spanac proaspăt, întreg – am mai gătit 2 minute
- când toate legumele au fost gătite am stins focul și am lăsat la răcit cu capacul pus
- înainte de consum, am adăugat direct în farfurie ulei și verdeață
No Comments