Legume și leguminoase

Caponata

noiembrie 5, 2020

E genul de mancare pe care il poti manca rece, cald sau la temperatura camerei. Oricat si oricand. Caponata e un fel de ratatouille, in varianta italiana. Buuuuuun, bunuuut! Se poate servi ca fel principal sau impreuna cu carnita, lucru care il poate transforma in pranz. Noi am servit alaturi de couscous cu menta.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 vinete mari
  • 1 ardei gras rosu sau galben
  • 2 lg ulei de masline extravirgin
  • 10-12 masline Kalamata desarate, fara samburi, taiate in jumatati
  • 4 rosii fara coaja
  • 2 lg otet BIO mere (2 ani +) sau zeama de lamaie
  • 1 lg sirop de curmale
  • 1 lg condiment uscate: oregano, busuioc

Cum am procedat:

  • am maruntit ceapa si usturoiul intr-un chopper si le-am inabusit in ulei si apa pana cand s-a inmuiat ceapa
  • am adaugat otetul/zeama de lamaie si siropul de curmale si am lasat 2′ sa se imbine aromele
  • a venit randul vinetelor si ardeiului taiate cuburi pe care le-am adaugat impreuna cu rosiile rase, maslinele si condimentele
  • am gatit cu capac pana cand legumele s-au gatit si au devenit moi, iar zeama lasata de vinete a scazut
  • noi am servit cu couscous, dar puteti servi alaturi de carnita (pranz) sau alta cereala (pranz sau cina)

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.