Cereale, pseudocereale și derivate

Terci minunat de teff

februarie 23, 2022

În dimineața aceasta am pregătit rapid rapid un terci din fulgi de teff. Este pentru prima dată când gătesc fulgii de teff și mă declar fascinată. A ieșit un terci delicios, cu o duritate mai mare decât cel de ovăz, dar și cu un conținut de proteine mai mare.

Ingrediente (la noi au fost 3 porții):

  • 2 pumni fulgi de teff
  • 200 ml lapte (eu am folosit astăzi lapte de vacă dar puteți să folosiți și lapte vegetal)
  • 1 linguriță de miere (la copilașii mai mici de 1 an puteți să folosiți sirop de curmale/pastă de curmale)
  • fructe (eu am folosit vișine congelate)
  • oleaginoase (eu am folosit migdale, semințe de susan negru și fulgi de cocos – puteți să folosiți orice nuci/semințe doriți sau le puteți înlocui cu o linguriță de ulei cu gust neutru)

Cum am procedat:

  • am amestecat fulgii cu mierea și laptele și le-am pus pe foc pentru 5 minute, amestecând frecvent. După cele 5 minute am stins focul și am lăsat fulgii la hidratat în lapte până când au avut o temperatură potrivită de consum
  • vișinele congelate le-am pus într-o tigaie și le-am gătit (fără adaos de alte ingrediente/apă) pentru aproximativ 5 minute la foc mic. Dacă nu vă place gustul acru, puteți să adăugați și aici puțin îndulcitor sau înlocuiți cu un fruct mai dulce
  • migdalele hidratate peste noapte le-am tăiat grosier la cuțit
  • am aranjat terciul în farfurie, l-am decorat cu vișinele gătite (inclusiv sucul lăsat de ele în momentul gătirii), oleaginoase și am presărat deasupra puțină spirulină

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.