Supe și ciorbe

Supă cremă de dovlecei copți

februarie 23, 2022

Dovlecelul e leguma cu care eu am inceput diversificarea de teama constipatiei. Si bine am facut. Mara nu a fost niciodata constipata, asa sa mi-o tina D-zeu, am avut mereu grija sa aiba dovlecel in meniu la inceput. Astazi, a ramas inca printre legumele ei preferate, desi…cand il zareste in forma lui reala, il prefera crud. Adevarul e ca si mie imi place mai mult crud. 😃

Ingrediente: (2 portii mari)

  • 4 dovlecei mari taiati felii medii
  • 1 ceapa esalot taiata in 2 
  • 1 capatana usturoi in coaja (i se taie doar partea de dedesupt, lemnoasa)
  • 2 fire de cimbru proaspat (sau uscat)
  • 750 ml apa (eu am folosit supa de legume – de cate ori imi raman bucati de legume de la alte mancaruri, le fierb, iar supa o pastrez cateva zile in sticle, in frigider)
  • 2 lg smantana lichida Laptaria cu Caimac
  • 2 lg ulei de masline extravirgin

Cum am procedat:

  • am copt dovleceii, ceapa, usturoiul, cimbrul (adaugat peste dovlecei) in cuptorul preincalzit timp de 45-50’ la 190 gr, caldura sus-jos
  • am pus totul in blender, exceptie cimbrul (am scos usturoiul din coaja – se scoate usor, presand pe coaja) impreuna cu uleiul de masline, supa si smantana proaspata si vjjjj-vjjjj
  • am servit cu seminte de canepa si crutoane

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.