Dovlecelul e leguma cu care eu am inceput diversificarea de teama constipatiei. Si bine am facut. Mara nu a fost niciodata constipata, asa sa mi-o tina D-zeu, am avut mereu grija sa aiba dovlecel in meniu la inceput. Astazi, a ramas inca printre legumele ei preferate, desi…cand il zareste in forma lui reala, il prefera crud. Adevarul e ca si mie imi place mai mult crud. 😃
Ingrediente: (2 portii mari)
- 4 dovlecei mari taiati felii medii
- 1 ceapa esalot taiata in 2
- 1 capatana usturoi in coaja (i se taie doar partea de dedesupt, lemnoasa)
- 2 fire de cimbru proaspat (sau uscat)
- 750 ml apa (eu am folosit supa de legume – de cate ori imi raman bucati de legume de la alte mancaruri, le fierb, iar supa o pastrez cateva zile in sticle, in frigider)
- 2 lg smantana lichida Laptaria cu Caimac
- 2 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- am copt dovleceii, ceapa, usturoiul, cimbrul (adaugat peste dovlecei) in cuptorul preincalzit timp de 45-50’ la 190 gr, caldura sus-jos
- am pus totul in blender, exceptie cimbrul (am scos usturoiul din coaja – se scoate usor, presand pe coaja) impreuna cu uleiul de masline, supa si smantana proaspata si vjjjj-vjjjj
- am servit cu seminte de canepa si crutoane
Pofta buna!
No Comments