Eu sunt omul cu „lipici” la oase și mereu mă chinui cu ele, motiv pentru care prefer peștele filetat. De data aceasta am optat pentru un file de păstrăv servit alături de broccoli, morcov și un sos de usturoi.
Ingrediente:
- file de păstrăv
- ierburi aromatice (eu am folosit busuioc pentru pește și mărar pentru sos)
- suc de lămâie
- usturoi
- iaurt (eu am folosit un iaurt vegetal de caju)
- broccoli
- morcovi (eu am folosit varianta congelată)
- ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de măsline)
- opțional pentru copilașii mai mari: sare și piper
Cum am procedat:
- am tapetat peștele cu hârtie absorbantă, l-am condimentat cu busuioc uscat și sare; l-am pus pe tigaia grill (preîncălzită) pentru 30 de secunde pe fiecare parte – puteți să omiteți gătirea la grill (mie mi se pare că îi dă un gust deosebit)
- am mutat peștele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și l-am gătit la 175 grade pentru 20 de minute
- în paralel am gătit broccoli, morcovul și un cățel de usturoi la abur
- pentru sos am tocat fin usturoiul gătit la abur și l-am amestecat cu 2 linguri de iaurt și mărar
- am aranjat peștele, sosul și legumele în farfurie, am stropit peștele cu puțin suc de lămâie iar legumele cu puțin ulei
No Comments