Suntem in vacanta si ne-am propus sa ne delectam cu ce ne doreste sufletul, dat fiind ca restaurantele sunt inchise. Aducem restaurantul la noi acasa, ca nu e capat de tara. 😀 Pofta zilei a fost pui lipicios, dulce acrisor, asa ca pofta s-a indeplinit.
Ingrediente:
- 400 gr piept de pui taiat cubulete
- 2 lg amidon de porumb nemodificat genetic
- 2 lg ulei de rapita presat la rece
- 4 catei usturoi mari
- 2 lg zeama de lamaie
- 60 gr sirop de curmale (sau miere 1 an+)
- 350 ml supa de pui/legume sau apa
- 1 praf de sare (2 ani+)
- 2 cesti orez Arborio
Cum am procedat:
- am amestecat cubuletele de pui cu amidonul si am avut grija sa se imbibe bine cu acesta
- am pregatit un sos din sirop, zeama de lamaie, ulei, usturoiul ras, praful de sare si am turnat peste pui
- am pus puiul in tigaie cu tot cu sos, am adaugat supa si am lasat la foc mic, cu capac vreo 15’
- dupa 15’, am intors puiul pe partea cealalta, am luat capacul si am lasat totul sa se gateasca in continuare pana cand a scazut sosul
- am introdus 5’ tigaia in cuptor, la 180gr, functia grill, pentru putina culoare
- intre timp, am pregatit orezul pe care l-am spalat bine si l-am pus la fiert in multa apa (pentru eliminarea arsenului)
- dupa ce a dat intr-un clocot, am scurs apa, am spalat orezul si am continuat sa il fierb in apa curata
- dupa ce a fiert, am adaugat in el putin ulei si am servit orezul cu puiul
Pofta buna!
No Comments