Carne, pește sau fructe de mare

Pui lipicios

decembrie 28, 2020

Suntem in vacanta si ne-am propus sa ne delectam cu ce ne doreste sufletul, dat fiind ca restaurantele sunt inchise. Aducem restaurantul la noi acasa, ca nu e capat de tara. 😀 Pofta zilei a fost pui lipicios, dulce acrisor, asa ca pofta s-a indeplinit.

Ingrediente:

  • 400 gr piept de pui taiat cubulete
  • 2 lg amidon de porumb nemodificat genetic
  • 2 lg ulei de rapita presat la rece
  • 4 catei usturoi mari
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 60 gr sirop de curmale (sau miere 1 an+)
  • 350 ml supa de pui/legume sau apa
  • 1 praf de sare (2 ani+)
  • 2 cesti orez Arborio

Cum am procedat:

  • am amestecat cubuletele de pui cu amidonul si am avut grija sa se imbibe bine cu acesta
  • am pregatit un sos din sirop, zeama de lamaie, ulei, usturoiul ras, praful de sare si am turnat peste pui
  • am pus puiul in tigaie cu tot cu sos, am adaugat supa si am lasat la foc mic, cu capac vreo 15’
  • dupa 15’, am intors puiul pe partea cealalta, am luat capacul si am lasat totul sa se gateasca in continuare pana cand a scazut sosul
  • am introdus 5’ tigaia in cuptor, la 180gr, functia grill, pentru putina culoare
  • intre timp, am pregatit orezul pe care l-am spalat bine si l-am pus la fiert in multa apa (pentru eliminarea arsenului)
  • dupa ce a dat intr-un clocot, am scurs apa, am spalat orezul si am continuat sa il fierb in apa curata
  • dupa ce a fiert, am adaugat in el putin ulei si am servit orezul cu puiul

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.