Un mini chec cu iaurt, varianta express/rapida/fulger 😃, cu “ciocolata”, e fix ce aveam nevoie ieri dimineata la mic dejun. Eu am servit o feliuta alaturi de cafea si un mar rotifei, iar Mara alaturi ce capsuni si unt de caju.
Ingrediente: (1 chec mini sau 2 briose medii)
- 50 gr faina grau spelt 630
- 60 gr iaurt skyr sau grecesc- in varianta #faralactate, puteti folosi un iaurt de cocos
- 1 ou
- 9 gr praf dr copt BIO
- 10 gr indulcitor Dulcisor de la Sweeteria (optional, 3 ani+)
- Putina vanilie
- 1 lgita nuci macinate
- 1 lgita roscova sau cacao (5 ani+)
- 1 lgita lapte vegetal (aici, cocos)
Cioco
- 2 lgite pasta de curmale
- 1 lgita roscova sau cacao (5ani+)
- 2-3 lgita lapte vegetal (in fct de textura)
Cum am procedat:
- am amestecat faina impreuna cu praful de copt, vanilia, Dulcisorul (daca folositi)
- am adaugat iaurtul si oul si am omogenizat
- am impartit aluatul in doua parti egale: intr-una, am adaugat roscova/cacao si laptele, in alta nucile macinate
- am asezat aluatul alternativ in tavita de copt si am copt timp de 20’ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
- intre timp, am amestecat pasta de curmale cu roscova/cacao si laptele
- dupa ce am scos checul din cuptor, am adaugat crema de cioco deasupra si am feliat dupa ce s-a racorit nitel
Pofta buna!
No Comments