Legume și leguminoase

Crochete de conopidă, cartofi și brânză

octombrie 3, 2020

Începând de astăzi, săptămânal, avem un guest post din partea celor de la Two hungry little brothers, pe care îi găsiți pe facebook (aici) sau instagram (aici).

”Conopida si broccoli sunt cateva din legumele “bleachs” in viziunea baiatului cel mare asa ca mereu caut variante sau retete de a le transforma in “yum”.
Reteta de mai jos e una din ele si a avut succes total, fara a-i ascunde copilului ingredientul principal asa ca va recomand sa o incercati si voi.

Ingrediente:
  • 250 g conopida fiarta si maruntita sau zdrobita cu furculita
  • 200 g cartofi copti sau fierti zdrobiti cu furculita
  • 80-100g cas din lapte pasteurizat (fara sare gasiti la MEGA IMAGE )
    «In caz de aplv inlocuiti casul cu 2 lg fulgi de drojdie inactiva sau cu 80g ricotta marmota de la Rawckers»
  • 1 ou
  • 4 lg faina (eu am folosit faina de porumb pentru ca e de preferat a se combina cartoful cu o faina fara gluten)
  • ceapa verde tocata
  • condimente: marar, usturoi
Mod de preparare:
  • amestecati toate ingredientele.
  • formati cu mana umeda crochetele si le asezati pe tava tapetata cu hartie de copt.
  • coaceti la 190 grade pana devin aurii. La final le puteti unge cu putin ulei presat la rece si mai coaceti 2-3 min.

♥ Au mers de minune alaturi de un sos din 1/2 avocado cu putina zeama de lamaie, 1 iaurt grecesc (in caz de aplv puteti folosi inca 1/2 avocado sau iaurt vegetal (de caju de exemplu), usturoi si castravete razuit.”

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Irinastefy octombrie 4, 2020 at 8:09 am

    Buna. Merge si faina de hrisca,sau mei? Multumesc

  • Reply Roxana octombrie 4, 2020 at 8:55 am

    Fara ou se poate?

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.