Ultimate chocolate cake ii spusesem si e prietenos cu copilasii, fara zahar, in plus, fara gluten. Daaaaar partea cea mai faina, se face rapid, in 10’ cu tot cu pregatitul cremei, copt et co, bineinteles, fara cativa timpi de asteptare pentru a se raci blatul. Ei, nimic nu e perfect pe lumea asta…😬
Ingrediente:
Blat
- 40 gr piure de banana (sau applesauce)
- 1 ou micut
- 80 gr skyr sau iaurt grecesc
- 20 gr faina hrisca (merge si faina all purpose)
- 10 gr faina cocos
- 10 gr pudra de roscove sau cacao (5ani+)
- 4 gr praf de copt BIO
Crema
- 130 gr skyr
- 5 gr roscova sau cacao (5ani+)
- Putina vanilie
Insiropat: 4 lg lapte animal sau vegetal
Cum am procedat:
- intr-un castronel de marmura, am amestecat ingredientele in ordinea de mai sus si am copt in cuptorul cu microunde timp de 3min20sec
- am lasat blatul sa se raceasca (merge si ca atare servit, pe post de negresa), dupa care l-am scos din castron
- l-am lasat sa se raceasca bine si l-am taiat in doua parti egale
- am insiropat primul blat cu 2 lg de lapte
- am amestecat skyrul cu roscova si vanilia
- am pus 1/2 crema pe primul blat si l-am adaugat pe al doilea pe care l-am insiropat cu celelalte 2 lg de lapte
- am imbracat tortuletul in restul de crema si l-am lasat la rece peste noapte
- *se poate adauga 1-2 lg sirop de curmale la insiropat sau in blat, in fct de cat va place de dulce sau varsta copilasului.
Pofta buna!
No Comments