Cereale, pseudocereale și derivate

Terci tip tiramisu

februarie 2, 2022

E doar un terci, dar si terciurile astea sunt de mai multe feluri, culori si gusturi. Acesta s-a nascut terci si a vrut sa fie tiramisu. In fine, tot in burtica a ajuns. Si chiar a avut succes fata de cel clasic.

Ingrediente:

  • 30 gr fulgi de ovaz (sau alti fulgi)
  • 250 ml lapte (animal sau vegetal, aici de cocos)
  • 1 lg sanatoasa unt de caju (sau alt unt de oleaginoase) de la Papamigdal
  • 2 lg sirop de curmale sau miere bio certificata (1an+) (mai putin in cazul copilasilor mai mici sau omiteti)
  • 3-4 lg iaurt grecesc (aici iaurt grecesc de cocos)
  • cacao (5ani+) sau pudra de roscove

Cum am procedat:

  • am fiert fulgii in lapte cateva minute, ca sa se inmoaie
  • am adaugat mierea / siropul de curmale si untul de caju la final si am omogenizat
  • am asezat intr-un vas fulgii, deasupra iaurtul si am acoperit cu cacao/roscova

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.