Despre quinoa numai de bine. Desi e una dintre cele mai interesante cereale/pseudocereale, la noi in casa nu se consuma prea des. Retincenta e unul dintre motive. A lor, a mea…dar ii mai gasesc uneori intrebuintare.
Ingrediente (16 briose mici):
- 1 ou
- 3 lg quinoa fiarta si racita, scursa de apa(a fost hidratata peste noapte in apa cu lamaie)
- 2 lg faina ovaz
- 1 lg cu vf pudra de roscove
- 1 lgita praf de copt BIO
- 3 lg sirop de curmale
- 2 lg iaurt grecesc (sau alt iaurt, animal sau vegetal)
- 1 lgita unt de caju
- cateva nuci maruntite
- 3 lg lapte integral (sau alt lapte, animal sau vegetal)
- 1/3 mar taiat cubulete
- 2-3 zmeurici taiate
- 2-3 mure taiate
Cum am procedat:
- intr-un castron, am amestecat oul cu siropul de curmale, iaurtul, untul de caju si laptele
- am adaugat quinoa, faina, roscova, nucile si praful de copt
- la final, am incorporat fructele usor
- am asezat aluatul in formele de copt si am copt timp de 25′ in cuptorul preincalzit la 180gr, caldura sus-jos
Pofta buna!
No Comments