Dulcegării

Briose ciocolatoase cu quinoa

octombrie 5, 2021

Despre quinoa numai de bine. Desi e una dintre cele mai interesante cereale/pseudocereale, la noi in casa nu se consuma prea des. Retincenta e unul dintre motive. A lor, a mea…dar ii mai gasesc uneori intrebuintare.

Ingrediente (16 briose mici):

  • 1 ou
  • 3 lg quinoa fiarta si racita, scursa de apa(a fost hidratata peste noapte in apa cu lamaie)
  • 2 lg faina ovaz
  • 1 lg cu vf pudra de roscove
  • 1 lgita praf de copt BIO
  • 3 lg sirop de curmale
  • 2 lg iaurt grecesc (sau alt iaurt, animal sau vegetal)
  • 1 lgita unt de caju
  • cateva nuci maruntite
  • 3 lg lapte integral (sau alt lapte, animal sau vegetal)
  • 1/3 mar taiat cubulete
  • 2-3 zmeurici taiate
  • 2-3 mure taiate

Cum am procedat:

  • intr-un castron, am amestecat oul cu siropul de curmale, iaurtul, untul de caju si laptele
  • am adaugat quinoa, faina, roscova, nucile si praful de copt
  • la final, am incorporat fructele usor
  • am asezat aluatul in formele de copt si am copt timp de 25′ in cuptorul preincalzit la 180gr, caldura sus-jos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.