O supa buuuuunaaaa, buna-buna, cremoasa si catifelata de mama-mama. Pana si copilul a zis ”wow, mami, imi place”…Nu ca nu i-ar placea mancarea mea :p, dar, ca orice copil, face nazuri, are toane si preferinte.
Ingrediente (2 portii):
- 1 buc mare de praz (partea alba)
- 5 cartofi medii (cu coaja roz)
- 5 catei usturoi
- 1 vf lgita nucsoara
- 1/2 lgita chimen
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- cca 200 ml smantana dulce (in fct de cat doriti supa de lichida) (o smantana vegetala in caz de aplv)
- un praf sare (2ani+)
Cum am procedat:
- prima data, am impachetat usturoiul (cu tot cu coaja) in folie de copt si am copt in cuptorul preincalzit la 200 gr, cam 25’-30’
- am taiat prazul felii, cartofii curatati cuburi si i-am pus la fiert
- am scurs apa, am adaugat smantana si restul ingredientelor (usturoiul fara coaja 🙈) si cu blenderul vjjjj-vjjjjj
- am pus din nou pe foc si am dat intr-un clocot
Pofta buna!
2 Comments
Cand se adauga condimentele si uleiul?
Buna, in momentul cand se adauga restul ingredientelor, asa cum e scris in reteta. Condimentele si uleiul sunt parte din restul ingredientelor.