Supe și ciorbe

Supă cremă de cartofi cu praz

ianuarie 4, 2022

O supa buuuuunaaaa, buna-buna, cremoasa si catifelata de mama-mama. Pana si copilul a zis ”wow, mami, imi place”…Nu ca nu i-ar placea mancarea mea :p, dar, ca orice copil, face nazuri, are toane si preferinte.

Ingrediente (2 portii):

  • 1 buc mare de praz (partea alba)
  • 5 cartofi medii (cu coaja roz)
  • 5 catei usturoi
  • 1 vf lgita nucsoara
  • 1/2 lgita chimen
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • cca 200 ml smantana dulce (in fct de cat doriti supa de lichida) (o smantana vegetala in caz de aplv)
  • un praf sare (2ani+)

Cum am procedat:

  • prima data, am impachetat usturoiul (cu tot cu coaja) in folie de copt si am copt in cuptorul preincalzit la 200 gr, cam 25’-30’
  • am taiat prazul felii, cartofii curatati cuburi si i-am pus la fiert
  • am scurs apa, am adaugat smantana si restul ingredientelor (usturoiul fara coaja 🙈) si cu blenderul vjjjj-vjjjjj
  • am pus din nou pe foc si am dat intr-un clocot

Pofta buna!

2 Comments

  • Reply Cornelia ianuarie 12, 2022 at 2:20 pm

    Cand se adauga condimentele si uleiul?

    • Reply Sorina ianuarie 13, 2022 at 5:38 am

      Buna, in momentul cand se adauga restul ingredientelor, asa cum e scris in reteta. Condimentele si uleiul sunt parte din restul ingredientelor.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.