Dulcegării

Brioșele negruțele

decembrie 21, 2021

Zilnic incerc sa ii creez ceva magie in farfurie fetitei. Poate e pentru a incerca sa compensez timpul putin pe care il petrecem peste an impreuna. Ma trezesc cu noaptea in cap in fiecare zi pentru a pregati ce e de pregatit, tocmai ca sa ii dedic mai mult timp ei. Gatim mult in casa, dar mereu o fac atunci cand cei mai multi dintre oameni dorm. Regretul meu cel mai mare e ca nu am timp. Iar asta inseamna sa nu dorm. E ceva atat de mic ce pot face eu, dar ce primesc de la ea…infinit!
Apropo, frunzele de menta nu-s doar de decor, Mamaruta mea mananca orice e frunza. 😁

Ingrediente: (6 mari sau 12 mici)

  • 110 gr faina grau spelt 630 (sau grau 650)
  • 15 gr roscova
  • 1 lgita praf de copt bio
  • 120 ml lapte vegetal
  • 40 ml ulei de rapita extravirgin
  • 70 gr sirop de curmale (in fct de varsta, mai putin pentru copilasii mai mici)
  • 1 mana de nuci pecan hidratate si maruntite cu un cutit
  • 1 praf vanilie pudra

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat toate ingredientele, omogenizand, nu am insistat foarte mult, doar cat sa obtin un aluat cremos
  • am asezat in formele de copt si am copt timp de 20-22’ in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.