Zilnic incerc sa ii creez ceva magie in farfurie fetitei. Poate e pentru a incerca sa compensez timpul putin pe care il petrecem peste an impreuna. Ma trezesc cu noaptea in cap in fiecare zi pentru a pregati ce e de pregatit, tocmai ca sa ii dedic mai mult timp ei. Gatim mult in casa, dar mereu o fac atunci cand cei mai multi dintre oameni dorm. Regretul meu cel mai mare e ca nu am timp. Iar asta inseamna sa nu dorm. E ceva atat de mic ce pot face eu, dar ce primesc de la ea…infinit!
Apropo, frunzele de menta nu-s doar de decor, Mamaruta mea mananca orice e frunza. 😁
Ingrediente: (6 mari sau 12 mici)
- 110 gr faina grau spelt 630 (sau grau 650)
- 15 gr roscova
- 1 lgita praf de copt bio
- 120 ml lapte vegetal
- 40 ml ulei de rapita extravirgin
- 70 gr sirop de curmale (in fct de varsta, mai putin pentru copilasii mai mici)
- 1 mana de nuci pecan hidratate si maruntite cu un cutit
- 1 praf vanilie pudra
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat toate ingredientele, omogenizand, nu am insistat foarte mult, doar cat sa obtin un aluat cremos
- am asezat in formele de copt si am copt timp de 20-22’ in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos
Pofta buna!
No Comments