Daca faceti ca mine, va promit ca e o reteta simpla, usor de pregatit si cu lipici la pitici. De la pregatit aluatul, impachetat si pana la mancat. Merg si ca aperitiv pe masa de Craciun, dar si in oricare din celelalte zile ale anului, la mic dejun, cina sau pachetel.
Ingrediente:
- 60 gr branza cheddar (sau emmental sau alt cascaval putin sarat)
- 250 g faina
- 125 g unt, taiat bucatele
- 2 linguri apa rece
- 30 masline Kalamata sau verzi fara samburi, desarate
Cum am procedat:
Varianta Thermomix
- am pus in bolul thermomix branza cheddar si am ras 10 sec./viteza 8, dupa care am curatat peretii bolului cu o spatula
- am adaugat faina, untul si apa si am mixat 20 sec./viteza 5
- am transferat pe o folie, am impaturit aluatul si l-am lasat la rece peste noapte; am pus si maslinele in apa, la desarat, in acelasi timp
- a doua zi, am scos aluatul si maslinele de la rece; am lasat aluatul 20′ pe blatul din bucatarie sa se inmoaie
- am impartit aluatul in 30 bile (cat de cat egale) si am imbracat fiecare maslina cu acest aluat, astfel incat sa acopar complet
- am asezat bilele formate pe tava pregatita cu foaie de copt si am copt buletele timp de 15-18′ in cuptorul preincalzit la 200gr, caldura sus-jos, pana cand devin usor aurii deasupra
- le-am lasat sa se raceasca inainte de servire…friiiiiiiiig, frig tare :p
Varianta clasica
- am ras branza cheddar (merge maruntita si cu un chopper)
- cu ajutorul unui malaxor, am amestecar ingredientele (exceptie maslinele), pana cand am obtinut un aluat omogen, deloc lipicios (in cazul in care mai trebuie, mai adaugati 1-2 lg apa rece)
- am transferat pe o folie, am impaturit aluatul si l-am lasat la rece peste noapte; am pus si maslinele in apa, la desarat, in acelasi timp
- a doua zi, am scos aluatul si maslinele de la rece; am lasat aluatul 20′ pe blatul din bucatarie sa se inmoaie
- am impartit aluatul in 30 bile (cat de cat egale) si am imbracat fiecare maslina cu acest aluat, astfel incat sa acopar complet
- am asezat bilele formate pe tava pregatita cu foaie de copt si am copt buletele timp de 15-18′ in cuptorul preincalzit la 200gr, caldura sus-jos, pana cand devin usor aurii deasupra
- le-am lasat sa se raceasca inainte de servire…friiiiiiiiig, frig tare :p
Pofta buna!
No Comments