Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Griș special

noiembrie 20, 2021

Îi spun griș special deoarece este fără gluten, ou, lactate, soia sau nuci – deci fără principalii alergeni problematici.

Ingrediente:

  • aproximativ doi pumni de griș (puteți să folosiți varianta dorită: de mei, soriz, grâu, grâu spelta, hrișcă – în funcție de alergiile/intoleranțele pe care le are cel mic. Eu îl prefer pe cel de soriz)
  • 400 ml lapte (eu am folosit lapte de ovăz; voi puteți să folosiți și alte tipuri: de vacă, migdale, capră etc)
  • o lingură mare semințe de chia (eu le-a mărunțit grosier în tocător)
  • Pentru servire: o lingură de dulceață/porție (eu am folosit o dulceață de pepene galben, fără zahăr de la Sweeteria – găsiți produsele lor aici) și fructe liofilizate (eu am folosit  vișine liofilizate de la Sweeteria)

Cum am procedat:

  • am amestecat laptele cu semințele de chia și le-am pus la fiert la foc mic mic
  • când laptele a început să fiarbă am adăugat în ploaie câte puțin griș; am amestecat energic cu un tel pentru a evita cocoloașele – adăugați treptat grișul deoarece e posibil să aveți nevoie de mai mult sau mai puțin, în funcție de laptele folosit și de tipul de griș – eu adaug treptat puțin griș până când am textura unei supe creme. Când am avut textura unei supe creme am mai lăsat la fiert 5 minute – treptat devine mai dens și atinge textura unui piure mai dens
  • am transferat grișul în formele dorite – eu am folosit forme de silicon dar se poate pune și în boluri de sticlă/ceramică
  • când grișul a fost răcit, l-am scos din forme și l-am aranjat pe farfurie
  • deasupra formei de griș am pus dulceața și am presărat vișinele – se combină perfect gustul dulce al dulceței cu vișinele acrișoare

Noi am obținut 3 porții, servite rapid la mic dejun ♥

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.