Îi spun griș special deoarece este fără gluten, ou, lactate, soia sau nuci – deci fără principalii alergeni problematici.
Ingrediente:
- aproximativ doi pumni de griș (puteți să folosiți varianta dorită: de mei, soriz, grâu, grâu spelta, hrișcă – în funcție de alergiile/intoleranțele pe care le are cel mic. Eu îl prefer pe cel de soriz)
- 400 ml lapte (eu am folosit lapte de ovăz; voi puteți să folosiți și alte tipuri: de vacă, migdale, capră etc)
- o lingură mare semințe de chia (eu le-a mărunțit grosier în tocător)
- Pentru servire: o lingură de dulceață/porție (eu am folosit o dulceață de pepene galben, fără zahăr de la Sweeteria – găsiți produsele lor aici) și fructe liofilizate (eu am folosit vișine liofilizate de la Sweeteria)
Cum am procedat:
- am amestecat laptele cu semințele de chia și le-am pus la fiert la foc mic mic
- când laptele a început să fiarbă am adăugat în ploaie câte puțin griș; am amestecat energic cu un tel pentru a evita cocoloașele – adăugați treptat grișul deoarece e posibil să aveți nevoie de mai mult sau mai puțin, în funcție de laptele folosit și de tipul de griș – eu adaug treptat puțin griș până când am textura unei supe creme. Când am avut textura unei supe creme am mai lăsat la fiert 5 minute – treptat devine mai dens și atinge textura unui piure mai dens
- am transferat grișul în formele dorite – eu am folosit forme de silicon dar se poate pune și în boluri de sticlă/ceramică
- când grișul a fost răcit, l-am scos din forme și l-am aranjat pe farfurie
- deasupra formei de griș am pus dulceața și am presărat vișinele – se combină perfect gustul dulce al dulceței cu vișinele acrișoare
Noi am obținut 3 porții, servite rapid la mic dejun ♥
No Comments