Dulcegării

Brownie cu mascarpone și dovleac

noiembrie 20, 2021

Dovleacul este un ingredient care se găsește proaspăt cam în orice sezon, dar care face ravagii toamna și iarna. Dacă tot e în sezon am „furat” rețeta aceasta cu dovleac de la Bucătărie în culori (aici și aici).

Ingrediente:

Brownie
* trei sfert de cana de pireu de dovleac copt
* 150 gr faina 650
* 80 gr carob
* 2 lg amidon de tapioca (sau de porumb)
* 1 praf de sare
* 1 praf bicarbonat
* Jumatate de lgt de praf de copt
* 70 ml unt topit
* 3 lg miere
* 1 lgt vanilie pudra
* 25 ml lapte

Crema :
* 350 gr mascarpone
* 1 lgt vanilie pudra
* 1-2 miere
* 2 lg amidon de tapioca (sau porumb)
* Cateva bucati de zmeura (optional)

Am amestecat ingredientele umede, dovleacul, untul topit, mierea si laptele.
Separat am amestecat ingredientele uscate, faina,carobul, amidonul, praful de de sare, de bicarbonat, vanilia si praful de copt.
Am combinat cele doua amestecuri pana s-au omogenizat (dar nu am amestecat excesiv) si am pus intr-o tava cu hartie de copt compozitia dar am oprit doua linguri din ea.
Pentru crema am amestecat mascarponele cu amidonul, mierea si vanilia apoi am turnat si intins peste compozitia de brownie.
Deasupra am pus pe alocuri zmeura si compozitie din cele doua linguri de aluat de brownie oprite, am tras usor cu lingurita sa se amestece putin la suprafata si am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade 50 -55 de minute.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.