Merele si prajiturile fac mereu casa buna. Dar ce casa…vila de-a dreptul! Cu vedere la mare si tot tacamul. Astazi, Ileana ne propune varianta ei de prajitura cu mere, cum altfel decat varianta vegana? O prajitura delicioasa ca toate prajiturile cu mere, dedicata mamelor cu copilasi cu multiple alergii, dar nu doar lor. Nu am dubii ca va fi pe placul vostru asa cum a fost si pe placul mamicilor din grupul nostru.
Ingrediente :
Umede :
- 4 mere mici rase si scurse de zeama
- 1 lingurita scortisoara
- 3 linguri seminte de in auriu rasnita si hidratat in zeama de la mere
- 40ml lapte vegetal
- 1 varf cutit pudra de vanilie
- 3 linguri ulei de masline presat la rece
Uscate :
- 100gr faina din amidon de tapioca sau perle de tapioca rasnite
- 120gr faina de mei
- 1/2 lingurita praf de copt bio fara gluten
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu 1 lingura zeama de lamaie .
- Curmale tocate dupa preferinte(eu am pus 8 bucati mici) sau alt fruct uscat la alegere
Cum am procedat :
- Am omogenizat toate ingredientele pe rand , dupa care am pus la 180de grade timp de 30’minute sau pana trece testul scobitorii .
1 Comment
Am preparat reteta. Nu este asa de dulce, cred ca mai poate fi adaugat putin sirop de curmale.
Eu a trebuit sa o coc mai mult de 30 min ptr ca nu trece testul scobitorii asa repede