Dulcegării

Prăjitură cu mere

aprilie 18, 2021

Merele si prajiturile fac mereu casa buna. Dar ce casa…vila de-a dreptul! Cu vedere la mare si tot tacamul. Astazi, Ileana ne propune varianta ei de prajitura cu mere, cum altfel decat varianta vegana? O prajitura delicioasa ca toate prajiturile cu mere, dedicata mamelor cu copilasi cu multiple alergii, dar nu doar lor. Nu am dubii ca va fi pe placul vostru asa cum a fost si pe placul mamicilor din grupul nostru.

Ingrediente :

Umede :

  • 4 mere mici rase si scurse de zeama
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri seminte de in auriu rasnita si hidratat in zeama de la mere
  • 40ml lapte vegetal
  • 1 varf cutit pudra de vanilie
  • 3 linguri ulei de masline presat la rece

Uscate :

  • 100gr faina din amidon de tapioca sau perle de tapioca rasnite
  • 120gr faina de mei
  • 1/2 lingurita praf de copt bio fara gluten
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu 1 lingura zeama de lamaie .
  • Curmale tocate dupa preferinte(eu am pus 8 bucati mici) sau alt fruct uscat la alegere

Cum am procedat :

  • Am omogenizat toate ingredientele pe rand , dupa care am pus la 180de grade timp de 30’minute sau pana trece testul scobitorii .

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Oana aprilie 22, 2021 at 8:55 am

    Am preparat reteta. Nu este asa de dulce, cred ca mai poate fi adaugat putin sirop de curmale.
    Eu a trebuit sa o coc mai mult de 30 min ptr ca nu trece testul scobitorii asa repede

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.