Carne, pește sau fructe de mare

Pui zvăpăiat

noiembrie 18, 2021

Când eram copil treceam pe lângă vitrinele unde se rotisau pui mici, întregi și îmi doream mereu să intru să mănânc. Ei bine, asta se întâmpla extrem de rar și parcă pofta aceea a rămas, chiar dacă sunt multe variante de pregătit și în casă. Așa că, azi am făcut un pui zvăpăiat la Ninja Foodie dar se poate face și la cuptor.

Ingrediente:

  • un pui întreg de dimensiune cât mai mică (al meu a avut 1.5 kg)
  • 1 morcov
  • 3 căței de usturoi
  • condimentele dorite (eu am folosit numai sare și piper dar pentru piticii mici folosiți numai ierburi aromatice)

Cum am procedat:

  • am condimentat puiul și am băgat în interiorul lui basonașe de morcov și cățeii de usturoi întregi. Am pus în vasul de la ninja 500 ml apă, am aranjat grilajul în interior și am pus puiuțul pe grilaj. Am gătit sub presiune , pe high, 40 de minute. La expirarea timpului am depresurizat rapid, am scurs apa din vas și am mai gătit (tot pe grilaj) puiul încă 20 de minute pe air crisp (200 grade)
  • când îl găteam la cuptor foloseam o sticlă (de sticlă) pe care o umpleam cu apă, usturoi și boabe de piper. Aranjam frumos puiul pe sticlă și puneam sticla cu puiul într-o tavă mai înaltă (puneam și în tavă apă, aproximativ 3 degete). Găteam la 175 de grade, fără ventilație, căldură sus-jos timp de 2-3 ore (în funcție de dimensiune – devine rumen și pielea este destul de uscată).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.