Bruchetele sunt potrivite atât pentru mic dejun, cât și pentru cină. În plus, se pot prepara într-un număr mare de combinații. Ale mele de acum sunt cu roșii, busuioc și parmezan vegetal.
Ingrediente:
- câteva felii de pâine (eu am folosit o franzelă cu maia de data aceasta dar se potrivesc și alte tipuri de pâine; de exemplu pregătesc frecvent din pâine de casă fără gluten)
- 2-3 roșii tăiate bucățele
- busuioc uscat (puneți cât vă doriți voi, eu folosesc destul de mult deoarece îmi place aroma de busuioc)
- ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de floarea soarelui) – câte 3-4 picături pentru fiecare feliuță de pâine
- parmezan vegetal (eu am folosit unul cu fulgi de drojdie, caju și usturoi din comerț, dar puteți să pregătiți în casă – rețeta aici)
Cum am procedat:
- am tăiat pâinea felii
- am amestecat roșiile cu busuiocul și uleiul
- am pus amestecul de roșii peste feliile de pâine și am presărat deasupra parmezan vegetal
- am copt feliile la cuptor, la 175 grade, căldură sus-jos, cu ventilație, pentru 15 minute – le puteți lăsa mai mult sau mai puțin în funcție de cât de uscată doriți să fie pâinea
- când am scos din cuptor am mai presărat puțin parmezan
- noi le-am servit la mic dejun
No Comments