Cereale, pseudocereale și derivate

Batoane de quinoa și teff

august 14, 2022

Nu îmi place risipa alimentară și unul dintre modurile bune în care pot să folosesc fructele rămase uitate pe raft sunt batoanele. Așa au luat naștere aceste batoane de quinoa și teff.

Ingrediente:

  • 1 morcov mic
  • 2 banane medii coapte
  • 1 lingură de  semințe de chia
  • 1 lingură unt de cânepă
  • 3 lingurițe dulceață de mure (sau mure proaspete trase puțin la tigaie)
  • 3 linguri fulgi de quinoa
  • 3 linguri fulgi de teff
  • 1 lingură de carob
  • felii de nectarină pentru decor
  • făină de cocos pentru decor – se poate omite

Cum am procedat:

  • am răzuit fin morcovul, am mărunțit bananele cu furculița și ulterior le-am amestecat cu untul de cânepă, dulceața de mure și semințele de chia – am amestecat bine bine și ulterior am adăugat și restul ingredientelor (fulgii de cereale și lingura de carob)
  • am lăsat amestecul la hidratat aproximativ 20 de minute; am aranjat în tavă tapetată cu hârtie de copt și am decorat cu felii de nectarină și făină de cocos
  • am copt într-o tavă mică mică de chec la 175 grade, cu ventilație, pentru aproximativ 25 de minute – prinde o culoare aurie
  • se lasă la răcit complet înainte de feliere

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.