Cereale, pseudocereale și derivate Legume și leguminoase

Paste cu sos de ardei copti

iulie 16, 2021

Ardeii copti imi plac oricum, oricand si oricati. Aseara, la cina, i-am transformat intr-un sos tare bunut care a mers numa-numa cu pastele din ovaz. A mancat domnisoara, a mancat sotul si a mancat si bucatareasa, aka mama, mami, mamiiiiiii, mamoooooooo, Sorina, Sor, soro si etc 🙂

Ingrediente: (3 portii)

  • 4 ardei rosii
  • 1 ceapa alba
  • 4 catei de usturoi
  • 50 gr caju
  • 2 lgite ierburi uscate (oregano, busuioc, rozmarin, etc)
  • 4-5 rosii deshidratate (eu am folosit rosii in ulei de masline) – sub 1 an, se pot pregati in casa, deshidratate la soare, cateva zile sau in cuptor/aparate de deshidratat
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 3 lg fulgi de drojdie inactiva
  • 100 ml lapte vegetal sau animal (eu am folosit lapte din ovaz)
  • cca 100gr paste din ovaz (marca DM)

Cum am procedat:

  • am taiat ardeii in doua si am scos semintele, ceapa am decojit-o si taiat-o tot in doua
  • am pus legumele sa se coaca in cuptor timp de 35-40′ la 190gr, caldura sus-jos
  • dupa, am pus toate ingredientele in blender/chopper (exceptie pastele) si am pasat pana cand am transformat totul intr-o crema
  • am fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet, le-am scurs si amestecat cu sosul; pastele acestea se fierb in 6-7′ 🙂
  • am servit cu seminte de canepa extra

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.