Ardeii copti imi plac oricum, oricand si oricati. Aseara, la cina, i-am transformat intr-un sos tare bunut care a mers numa-numa cu pastele din ovaz. A mancat domnisoara, a mancat sotul si a mancat si bucatareasa, aka mama, mami, mamiiiiiii, mamoooooooo, Sorina, Sor, soro si etc 🙂
Ingrediente: (3 portii)
- 4 ardei rosii
- 1 ceapa alba
- 4 catei de usturoi
- 50 gr caju
- 2 lgite ierburi uscate (oregano, busuioc, rozmarin, etc)
- 4-5 rosii deshidratate (eu am folosit rosii in ulei de masline) – sub 1 an, se pot pregati in casa, deshidratate la soare, cateva zile sau in cuptor/aparate de deshidratat
- 1 lg zeama de lamaie
- 3 lg fulgi de drojdie inactiva
- 100 ml lapte vegetal sau animal (eu am folosit lapte din ovaz)
- cca 100gr paste din ovaz (marca DM)
Cum am procedat:
- am taiat ardeii in doua si am scos semintele, ceapa am decojit-o si taiat-o tot in doua
- am pus legumele sa se coaca in cuptor timp de 35-40′ la 190gr, caldura sus-jos
- dupa, am pus toate ingredientele in blender/chopper (exceptie pastele) si am pasat pana cand am transformat totul intr-o crema
- am fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet, le-am scurs si amestecat cu sosul; pastele acestea se fierb in 6-7′ 🙂
- am servit cu seminte de canepa extra
Pofta buna!
No Comments