Am luat niste acum ceva vreme niste forme micute, cam cat sa fie de o portie de prajitura, si m-am decis sa le folosesc. Prima prajitura cu care s-au delectat a fost un mini cake cu lamaie si branzica, portie din care Mara a luat la scoala si a mancat si la mic dejun. Ma gandeam sa pun si fructe, dar ea prefera fructele proaspete, nu in prajituri, la fel ca mine. Ii respect dorinta. Are multe fructe proaspete langa prajiturica.
Ingrediente:
- 65 gr faina grau spelt 630/650 (puteti inlocui cu grau normal)
- 1 lgita praf de copt BiO
- 1 ou
- 100 gr branza de vaci (am folosit branza de vaci de la Ibanesti)
- 1 lg zeama de lamaie
- 2 lg miere bio certificata (1an+) sau sirop de curmale
- topping: nuci/alune
Cum am procedat:
- am amestecat oul cu branza, mierea si zeama de lamaie
- am adaugat faina si praful de copt si am omogenizat cu o lg
- am turnat aluatul intr-o forma de copt mica, am adaugat deasupra nucile/fulgii de migdale si am copt in cuptorul preincazit la 170 gr, timp de 30’-35’
- dupa 10’, am trecut cu un cutit pe deasupra prajiturii ca sa o ajut sa creasca si sa se coaca bine
- dupa terminarea timpului de copt, am lasat prajiturica 5’ in cuptor cu usa intredeschisa
- Mara a servit cu fructe de sezon: struguri, mere, mere
Pofta buna!
No Comments