Carne, pește sau fructe de mare

Osso bucco de vită și cușcuș cu legume

noiembrie 2, 2021

L-am pregatit si cu carne de curcan, dar varianta originala e cu carne de vita, partea cu os. E o mancare delucuoasa, plina de savoare, consistenta, perfecta pentru zilele reci de toamna-iarna.

Ingrediente: (3 portii)

  • 3 bucati vita cu os
  • 2 morcovi
  • 2 catei mari de usturoi
  • 2 tije de praz (partea alba)
  • 2 lg ulei de masline presat la rece
  • 4 rosii mari rase
  • 2 frunze de dafin
  • 100 ml suc de mere
  • 350 ml supa de pui sau apa
  • 100 gr couscous
  • 30 gr ulei de masline
  • 6-7lg couscous

Cum am procedat:

  • am pus in tigaie prazul felii, usturoiul tocat, morcovii felii si bucatile de carne si am inabusit totul in apa si cele 2 lg de ulei, cu capac
  • dupa, am adaugat rosiile rase, sucul de mere, supa si frunzele de dafin si am introdus vasul de gatit la cuptor la 150 gr, timp de 2h, cu capac
  • la final, ultimele 20’, am ridicat temperatura la 180 gr si am gatit pe functia grill
  • dupa ce carnea s-a gatit, am pregatit couscousul: am luat din zeama de la carne, cu tot cu legume, si am gatit inpreuna cu couscousul pe foc, cateva minute, cat s-a umflat acesta

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.