L-am pregatit si cu carne de curcan, dar varianta originala e cu carne de vita, partea cu os. E o mancare delucuoasa, plina de savoare, consistenta, perfecta pentru zilele reci de toamna-iarna.
Ingrediente: (3 portii)
- 3 bucati vita cu os
- 2 morcovi
- 2 catei mari de usturoi
- 2 tije de praz (partea alba)
- 2 lg ulei de masline presat la rece
- 4 rosii mari rase
- 2 frunze de dafin
- 100 ml suc de mere
- 350 ml supa de pui sau apa
- 100 gr couscous
- 30 gr ulei de masline
- 6-7lg couscous
Cum am procedat:
- am pus in tigaie prazul felii, usturoiul tocat, morcovii felii si bucatile de carne si am inabusit totul in apa si cele 2 lg de ulei, cu capac
- dupa, am adaugat rosiile rase, sucul de mere, supa si frunzele de dafin si am introdus vasul de gatit la cuptor la 150 gr, timp de 2h, cu capac
- la final, ultimele 20’, am ridicat temperatura la 180 gr si am gatit pe functia grill
- dupa ce carnea s-a gatit, am pregatit couscousul: am luat din zeama de la carne, cu tot cu legume, si am gatit inpreuna cu couscousul pe foc, cateva minute, cat s-a umflat acesta
Pofta buna!
No Comments