Supe și ciorbe

Supă cremă de linte colorată

noiembrie 1, 2021

Aveam câte un pumn de linte roșie și verde, insuficient pentru a face câte o mâncărică sau supă din fiecare. Așadar, a ieșit un mix.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • o felie de țelină
  • o ceapă albă
  • partea albă de praz
  • un pumn linte verde
  • un pumn linte roșie
  • 2 linguri ulei (eu am folosit ulei de măsline presar la rece)
  • pentru cei mari: sare și piper
  • opțional: smântână

Cum am procedat:

  • Am hidratat peste noapte lintea
  • Dimineața am spălat lintea sub jet de apă rece
  • Am pus morcovul, ceapa, prazul și țelina tăiate bucățele la fiert
  • După 15 minute de fierbere au adăugat peste ele lintea și am continuat gătirea la foc mic
  • Când toate legumele au fost fierte le-am strecurat din supă și le-am blenduit fin împreună cu uleiul. Treptat am adăugat supă până când am atins textura dorită, cremoasă
  • În farfurie, cine dorește poate să adauge și puțină smântână
  • Noi am servit cu semințe de susan negru și fulgi de drojdie inactivă

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.