Aveam câte un pumn de linte roșie și verde, insuficient pentru a face câte o mâncărică sau supă din fiecare. Așadar, a ieșit un mix.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- o felie de țelină
- o ceapă albă
- partea albă de praz
- un pumn linte verde
- un pumn linte roșie
- 2 linguri ulei (eu am folosit ulei de măsline presar la rece)
- pentru cei mari: sare și piper
- opțional: smântână
Cum am procedat:
- Am hidratat peste noapte lintea
- Dimineața am spălat lintea sub jet de apă rece
- Am pus morcovul, ceapa, prazul și țelina tăiate bucățele la fiert
- După 15 minute de fierbere au adăugat peste ele lintea și am continuat gătirea la foc mic
- Când toate legumele au fost fierte le-am strecurat din supă și le-am blenduit fin împreună cu uleiul. Treptat am adăugat supă până când am atins textura dorită, cremoasă
- În farfurie, cine dorește poate să adauge și puțină smântână
- Noi am servit cu semințe de susan negru și fulgi de drojdie inactivă
No Comments