Noi suntem fani broccoli și ne place în toate formele de prezentare. De data aceasta a fost integrat într-o supă rapidă și foarte simplă.
Ingrediente:
- 1 pungă de broccoli congelat – 500 g (se poate înlocui cu un broccoli proaspăt)
- 2 felii de țelină
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 ceapă mare albă
- 2 cartof medii albi (nu e cea mai bună combinație cu broccoli-ul, dar mai facem excepții uneori de dragul cremozității)
- 2 căței mici de usturoi
- 1 lingură mare smântână (se poate utiliza una vegetală)
- 2 linguri ulei (eu am folosit presat la rece de nucă)
- opțional: sare, semințe de cânepă decorticată, drojdie inactivă
Cum am procedat:
- Am tăiat grosier toate legumele
- Cu excepția broccoli-ului am pus legumele la fiert pentru 15 minute
- După 15 minute am adăugat buchețelele de broccoli și am lăsat la fiert până când toate legumele erau gătite
- După stingerea focului le-am scurs de lichid și le-am blenduit fin împreună cu uleiul și smântâna. Am adăugat treptat supă clară până la atingerea texturii dorite.
- Noi am servit cu smântână, semințe decorticate de cânepă și boia de ardei dulce.
No Comments