Patiserie

Lipii cu pătrunjel

octombrie 21, 2021

Thermomixul, Ninja Foodie, malaxorul si un robotel mic de bucatarie. Acestea sunt ajutoarele la care apelez in bucatarie. Plus sotul. El e de mare ajutor cand vine vorba de a pregati mesele. Cu robotelul meu cel mic, astazi, am reusit sa fac niste lipii rapide, minunate. Le umpleti cu ce doriti si le serviti cu pofta. Reteta eu am preluat-o de pe retetarul thermomixului, dar am folosit robotelul meu delicat pentru a nu face mult zgomot dimineata si sa trezesc toata casa.

Ingrediente:

  • 130 gr apa (da, grame)
  • 20 gr patrunjel (orice alta verzatura merge)
  • 20 gr ulei de masline
  • 220 gr faina grau spelt 630/650 (sau alta faina)
  • 1 lgita fulgi de ceapa

Cum am procedat:

  • am pus apa, uleiul si patrunjelul in vasul robotelului si vaaaj-vaaaaj pana am obtinut o apa verde 😃
  • am rasturnat apa verde intr-un bol, am adaugat faina si fulgii de ceapa si am framantat un aluat omogen
  • am impartit aluatul in 6 bilute pe care le-am intins sub forma de cerc (aproximativ 😆), pe blatul infainat
  • am incins tigaia pe foc, fara grasime, si am copt lipiile pe care le-am asezat pe o farfurile si le-am acoperit cu un servet
  • dupa ce s-au racit, am uns lipiile cu o crema de branza de caju (ca cele de la Rawckers) si le-am umplut cu legume (castravete, rosii)

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.