Ce îmi place mie la supe și ciorbe este că pot să folosesc toate rămășițele de legume pe care le mai am în casă, fără limitări. Așadar, vă propun o supă minunată, foarte versatilă și gustoasă.
Ingrediente:
- 1 morcov
- 1 felie de țelină
- 1/4 de praz
- 1 felie de ardei gras roșu
- 5 ciuperci
- un pumn mic de mazăre (eu am avut congelată, opărită)
- 2 rondele de dovlecel
- 1 cartof
- 3 boabe de piper
- 2 linguri de ulei (eu am folosit de dovleac, presat la rece)
- mărar verde
- supă de pui/apă
Cum am procedat:
- am tăiat ciuperci felii subțiri subțiri iar restul legumelor le-am tăiat cubulețe
- am pus la fiert în 2 litrii de lichid (eu am folosit 500 ml supă de pui – atât am mai avut – și 1500 ml apă) morcovul, prazul și țelina
- după 10 minute de fierbere am adăugat restul legumelor și boabele de piper
- am fiert la foc mic până când toate legumele au fost gătite
- după stingerea focului am lăsat 15 minute la răcorit (cu capacul pus), am adăugat mărarul proaspăt tocat, uleiul și am amestecat ușor
- am răcit supa în baie de apă rece (eu pun într-un bol apă foarte rece și pun cratița în bolul respectiv) și ulterior am mutat la frigider – Supele sunt mai sensibile la căldură, deci nu le lăsați la temperatura camerei prea mult
No Comments