Supe și ciorbe

Supă de legume

octombrie 18, 2021

Ce îmi place mie la supe și ciorbe este că pot să folosesc toate rămășițele de legume pe care le mai am în casă, fără limitări. Așadar, vă propun o supă minunată, foarte versatilă și gustoasă.

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 1 felie de țelină
  • 1/4 de praz
  • 1 felie de ardei gras roșu
  • 5 ciuperci
  • un pumn mic de mazăre (eu am avut congelată, opărită)
  • 2 rondele de dovlecel
  • 1 cartof
  • 3 boabe de piper
  • 2 linguri de ulei (eu am folosit de dovleac, presat la rece)
  • mărar verde
  • supă de pui/apă

Cum am procedat:

  • am tăiat ciuperci felii subțiri subțiri iar restul legumelor le-am tăiat cubulețe
  • am pus la fiert în 2 litrii de lichid (eu am folosit 500 ml supă de pui – atât am mai avut – și 1500 ml apă) morcovul, prazul și țelina
  • după 10 minute de fierbere am adăugat restul legumelor și boabele de piper
  • am fiert la foc mic până când toate legumele au fost gătite
  • după stingerea focului am lăsat 15 minute la răcorit (cu capacul pus), am adăugat mărarul proaspăt tocat, uleiul și am amestecat ușor
  • am răcit supa în baie de apă rece (eu pun într-un bol apă foarte rece și pun cratița în bolul respectiv) și ulterior am mutat la frigider – Supele sunt mai sensibile la căldură, deci nu le lăsați la temperatura camerei prea mult

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.