O sălățică de cartofi cu nume de adulți, potrivită și pentru pitici. Preparatul este din portofoliul celor de la Two hungry little brothers (aici și aici).
„Cartoful cred ca este alimentul meu preferat desi il consum destul de rar. Pe cat de simplu si banal, pe atat de versatil. Imaginati-va cate feluri de preparate se pot face din el: supe, garnituri, feluri principale, aperitive, snacks si deserturi. Nu cred ca exista ceva mancare cu cartofi care sa nu imi placa.
Saptamana trecuta poftisem la o salata orientala de cartofi insa pentru ca incerc mereu sa fiu atenta la ce, cat si cum mananc, am facut o varianta fara maioneza, cu grasimi mai putine, neaparat o proteina si cat mai multe legume.
Ingrediente pt 6 portii:
– 4 cartofi mai mari
– 5 oua
– 200g masline verzi (merg si negre daca nu va plac cele verzi)
– 5-6 fire mai mari de sparanghel sau o legatura
– 3-4 castraveti cruzi
– 4 fire de ceapa verde (sau dupa gust)
– 2-3 ardei copti (optional, dar da salatei un gust bun)
– 2 iaurturi grecesti
– 2 lgt mustar din ingrediente naturale (2ani+)
– 1 lgt pudra de usturoi
– 1-2 lg zeama de lamaie
– Marar dupa gust
– Sare (2 ani+)
Mod de preparare:
-Ouale se pun la fiert si se fierb 10 min din momentul in care fierbe apa.
-Cartofii se curata, se taie cuburi si se fierb apoi se lasa la racit.
-Sparanghelul se taie rondele si se gateste in tigaie cam 5 min, in 2 lgt de ulei.
-Ceapa, castravetii si maslinele se taie/feliaza mai marunt. Ardeiul copt se taie fasiute. Ouale fierte se feliaza sau se taie cubulete (dupa gust).
-Se face un sos din iaurtul grecesc, mustarul, pudra de usturoi, mararul si sarea.
-Se amesteca toate si se savureaza cu mare pofta.”
No Comments