Dulcegării

Mini brioșe vegane

octombrie 18, 2021

Mama Manu (Two hungry little brothers – aici și aici) spune că rețeta aceasta e de păstrat. Eu zic să o testați și voi că sună tare tare bine!

„Acum un an facusem o reteta pt un tort #faralactate si #faraoua , iar la scurt timp dupa, am realizat ca reteta pt blat se potriveste si pentru briose, vafe sau chec.
Pentru ca stiu ca se cer astfel de retete, azi in pauza de masa am refacut-o sub forma de mini-briose. Reteta este foarte usoara si cu ingrediente de baza, la indemana.

Ingrediente:
– 150-160g banana pasata cu furculita (o banana mare)
– 60 ml ulei vegetal la alegere (sa fie cu un gust neutru si preferabil presat la rece)
– 150 ml lapte vegetal la alegere
– 100 g faina tip 650 (sau 120g faina daca nu folositi carob)
– 20g carob
– 2 lgt praf de copt
– Optional puteti adauga diverse arome precum vanilie, scortisoara, coaja de portocala/lamaie, etc

Mod de preparare:
– Se amesteca ingredientele umede peste care apoi se adauga cele uscate.
– Se amesteca nu foarte mult cu un tel.
-Compozitia se toarna in formele/tavile dorite si se coace la 180 grade:
♥ 30-35 min pt tort sau chec (verificati cu o scobitoare dupa 25 min). Se lasa 5 min la racit in tava apoi se scoate pe un grill.
♥ 25 min pt briose (verificati totusi cu o scobitoare; formele de briose le umpleti maxim 2/3)
♥ 20 min pt mini-briose
♥ Cateva minute pt vafe, in aparatul bine incins.

Nu uitati sa va salvati reteta. It’s a keeper!”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.