Dulcegării

Pufoșenie cu dovlecel și banane

ianuarie 22, 2020

Se ia un dovlecel, sa iau niste banane, mai lipsea un morcov si niste dovleac si iesea o tocana pe post de desert…😁 Dar e o “tocanita” atat de buna, incat nu prea as vrea sa o impart cu nimeni!

Bine, sotul si-a luat singur vreo doua felii, fetita a luat si ea una, dar fara sa impart eu…au luat singuri! Mmmmm…eu nu am fost de acord, ba, am si protestat! Parol!

Ingrediente:

  • 190 gr faina integrala
  • 0.5 lingurita praf de copt BIO
  • 0.5 lingurita bicarbonat
  • 4 linguri pudra de roscove
  • 5 nuci hidratate si maruntite
  • 2 oua
  • 60 ml ulei de cocos presat la rece sau alt ulei presat la rece cu gust neutru (avocado, floarea soarelui, rapita)
  • 2 banane mari (fara pete negre)
  • 150 gr dovlecel cu tot cu coaja
  • 2 linguri piure de curmale (sau miere 1a+)

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat faina, praful de copt, bicarbonatul, pudra de roscove si nucile
  • intr-un alt bol, am maruntit bananele grosier cu o furculita, am ras dovlecelul nu prea mic, am adaugat ouale, uleiul, siropul de curmale
  • am turnat ingredientele lichide peste cele solide si am omogenizat bine cu o spatula; nu folositi mixerul, amestecul va deveni prea dens, iar rezultatul ar putea fi o prajitura umeda
  • am turnat compozitia in forma si am copt pufosenia in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 45-50’, pana cand trece testul scobitorii
  • se feliaza dupa racire

*faina integrala poate fi inlocuita cu faina din grau spelt

*ouale se pot inlocui astfel: 1 ou=1 lingura seminte de in macinate + 3 linguri apa, lasat amestecul timp de 15’ pana devine o substanta gelatinoasa

Pofta buna!

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply Raluca Muresanu ianuarie 29, 2020 at 6:42 pm

    A iesit delicios si a fost foarte apreciat.

    • Reply Sorina ianuarie 31, 2020 at 12:28 pm

      Raluca, ne bucuram ca v-a placut! Multumim pentru apreciere!

  • Reply Maria februarie 1, 2020 at 2:21 pm

    E la răcit. Ma plimb pe langa el si abia astept sa il tai. Sunt extrem de mulțumită ca am gasit o reteta faină in care sa integreze atatea ingrediente bune si sa salvez si dovlecelul .

    • Reply Sorina februarie 9, 2020 at 8:51 pm

      Sper ca a fost pe placul vostru! 😘

  • Reply Mihaela Dragoi februarie 5, 2020 at 6:50 am

    Buna!
    Dovlecelul trebuie scurs?
    Mulțumesc

    • Reply Sorina februarie 9, 2020 at 8:50 pm

      Nu trebuie scurs.

  • Reply Bebevictormananca februarie 8, 2020 at 7:56 pm

    Doamneeee, ce bunatate! Maine trebuie sa fac altul fiindca acesta s-a topit😂😂😂. Din pacate, l-am nenorocit incercand sa il tai inainte sa fie racit suficient. Offff🤦‍♀️

    • Reply Sorina februarie 9, 2020 at 8:49 pm

      Uffff, data viitoare putina rabdare! ☺️

  • Reply Alexandra iulie 30, 2020 at 8:17 pm

    Cu ce putem înlocui nucile?

    • Reply Sorina iulie 31, 2020 at 7:29 pm

      Buna, cu alte oleaginoase la care nu exista alergii, cu fructe uscate (gen stafide) sau deloc.

  • Reply Elena august 10, 2020 at 10:13 am

    Bună, Sorina. Semințele de în râșnite = faina de în, hidratantă în apă?😁
    Mulțumesc.

    • Reply Sorina august 12, 2020 at 4:37 am

      Posibil sa fie o cantitate mai mare de seminte la faina. Prin rasnire, am obtinut o consistenta ca a unui zat de cafea, dar in principiu e acelasi lucru.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.