Se ia un dovlecel, sa iau niste banane, mai lipsea un morcov si niste dovleac si iesea o tocana pe post de desert…😁 Dar e o “tocanita” atat de buna, incat nu prea as vrea sa o impart cu nimeni!
Bine, sotul si-a luat singur vreo doua felii, fetita a luat si ea una, dar fara sa impart eu…au luat singuri! Mmmmm…eu nu am fost de acord, ba, am si protestat! Parol!
Ingrediente:
- 190 gr faina integrala
- 0.5 lingurita praf de copt BIO
- 0.5 lingurita bicarbonat
- 4 linguri pudra de roscove
- 5 nuci hidratate si maruntite
- 2 oua
- 60 ml ulei de cocos presat la rece sau alt ulei presat la rece cu gust neutru (avocado, floarea soarelui, rapita)
- 2 banane mari (fara pete negre)
- 150 gr dovlecel cu tot cu coaja
- 2 linguri piure de curmale (sau miere 1a+)
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat faina, praful de copt, bicarbonatul, pudra de roscove si nucile
- intr-un alt bol, am maruntit bananele grosier cu o furculita, am ras dovlecelul nu prea mic, am adaugat ouale, uleiul, siropul de curmale
- am turnat ingredientele lichide peste cele solide si am omogenizat bine cu o spatula; nu folositi mixerul, amestecul va deveni prea dens, iar rezultatul ar putea fi o prajitura umeda
- am turnat compozitia in forma si am copt pufosenia in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 45-50’, pana cand trece testul scobitorii
- se feliaza dupa racire
*faina integrala poate fi inlocuita cu faina din grau spelt
*ouale se pot inlocui astfel: 1 ou=1 lingura seminte de in macinate + 3 linguri apa, lasat amestecul timp de 15’ pana devine o substanta gelatinoasa
Pofta buna!
12 Comments
A iesit delicios si a fost foarte apreciat.
Raluca, ne bucuram ca v-a placut! Multumim pentru apreciere!
E la răcit. Ma plimb pe langa el si abia astept sa il tai. Sunt extrem de mulțumită ca am gasit o reteta faină in care sa integreze atatea ingrediente bune si sa salvez si dovlecelul .
Sper ca a fost pe placul vostru! 😘
Buna!
Dovlecelul trebuie scurs?
Mulțumesc
Nu trebuie scurs.
Doamneeee, ce bunatate! Maine trebuie sa fac altul fiindca acesta s-a topit😂😂😂. Din pacate, l-am nenorocit incercand sa il tai inainte sa fie racit suficient. Offff🤦♀️
Uffff, data viitoare putina rabdare! ☺️
Cu ce putem înlocui nucile?
Buna, cu alte oleaginoase la care nu exista alergii, cu fructe uscate (gen stafide) sau deloc.
Bună, Sorina. Semințele de în râșnite = faina de în, hidratantă în apă?😁
Mulțumesc.
Posibil sa fie o cantitate mai mare de seminte la faina. Prin rasnire, am obtinut o consistenta ca a unui zat de cafea, dar in principiu e acelasi lucru.