Am multe mere, am avut, mai bine zis, vreo 13kg. Sa mai fie vreo 5-6 kg. Mara mananca 2 mere / zi, mananc si eu 1 (nu-s fan), tata, la fel ca Mara. Unele au vrut sa devina prajitura asta gustoasa si nu m-am impotrivit. Asa ca…e cineva acasa? Vin cu o prajitura cu aluat fraged, umplutura de mere si branza, crumble cu nuci pecan. Daca nu dati drumul la usa, o mancam noi toata.
Ingrediente (tava de 25x12cm)
Blat
- 150 gr faina grau spelt 650/630 (sau o faina fara gluten)
- 100 gr unt rece ras
- 1/2 banana
- 1-2 lg apa foarte rece
- 1 lg faina de cocos pentru adaugarea deasupra blatului (nu adaugati in compozitie)
Umplutura
- 400 gr mere rase (eu le-am maruntit in robot, fara cotor :p)
- 200 gr branza proaspata de vaci
- 2 oua
- 4 lg miere BIO certificata (1an+)
- 2 lgite vanilie pudra
Crumble
- 100 gr faina grau spelt 650/630 (sau o faina fara gluten)
- 50 gr unt rece ras
- 100 gr nuci pecan maruntite
Cum am procedat:
- prima data, am pregatit un vas de copt (eu am folosit un vas de ceramica) pe care l-am uns cu putin unt si l-am tapetat cu gris
- in vasul robotului, am amestecat ingredientele pana cand am obtinut un aluat nisipos umed (nu il framantati/omogenizati)
- am asezat aluatul in vasul de copt si l-am nivelat cu mainile / o lingura, prin presare, ca sa obtin blatul; am pudrat blatul cu faina de cocos ca sa absoarba lichidul lasat de mere
- am pus merele in chopper si am pulsat de cateva ori, le-am amestecat cu branza, vanilia si cele 2 oua si am adaugat umplutura peste blat
- in acelasi robot in care am pregatit blatul, am pregatit si aluatul de crumble: am pus faina si untul si am mixat de cateva ori ca sa obtin un aluat nisipos; am integrat si nucile si l-am adaugat deasupra merelor, fara a presa/nivela ca la blat
- am copt prajitura timp de 60′ in cuptorul preincalzit la 190 gr, caldura sus-jos, am lasat-o sa se raceasca in vas si am portionat-o dupa racire
Pofta buna!
No Comments