Dulcegării

Crumble cake cu mere, brânză și nuci pecan

octombrie 18, 2021

Am multe mere, am avut, mai bine zis, vreo 13kg. Sa mai fie vreo 5-6 kg. Mara mananca 2 mere / zi, mananc si eu 1 (nu-s fan), tata, la fel ca Mara. Unele au vrut sa devina prajitura asta gustoasa si nu m-am impotrivit. Asa ca…e cineva acasa? Vin cu o prajitura cu aluat fraged, umplutura de mere si branza, crumble cu nuci pecan. Daca nu dati drumul la usa, o mancam noi toata.

Ingrediente (tava de 25x12cm)

Blat

  • 150 gr faina grau spelt 650/630 (sau o faina fara gluten)
  • 100 gr unt rece ras
  • 1/2 banana
  • 1-2 lg apa foarte rece
  • 1 lg faina de cocos pentru adaugarea deasupra blatului (nu adaugati in compozitie)

Umplutura

  • 400 gr mere rase (eu le-am maruntit in robot, fara cotor :p)
  • 200 gr branza proaspata de vaci
  • 2 oua
  • 4 lg miere BIO certificata (1an+)
  • 2 lgite vanilie pudra

Crumble

  • 100 gr faina grau spelt 650/630 (sau o faina fara gluten)
  • 50 gr unt rece ras
  • 100 gr nuci pecan maruntite

Cum am procedat:

  • prima data, am pregatit un vas de copt (eu am folosit un vas de ceramica) pe care l-am uns cu putin unt si l-am tapetat cu gris
  • in vasul robotului, am amestecat ingredientele pana cand am obtinut un aluat nisipos umed (nu il framantati/omogenizati)
  • am asezat aluatul in vasul de copt si l-am nivelat cu mainile / o lingura, prin presare, ca sa obtin blatul; am pudrat blatul cu faina de cocos ca sa absoarba lichidul lasat de mere
  • am pus merele in chopper si am pulsat de cateva ori, le-am amestecat cu branza, vanilia si cele 2 oua si am adaugat umplutura peste blat
  • in acelasi robot in care am pregatit blatul, am pregatit si aluatul de crumble: am pus faina si untul si am mixat de cateva ori ca sa obtin un aluat nisipos; am integrat si nucile si l-am adaugat deasupra merelor, fara a presa/nivela ca la blat
  • am copt prajitura timp de 60′ in cuptorul preincalzit la 190 gr, caldura sus-jos, am lasat-o sa se raceasca in vas si am portionat-o dupa racire

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.