Dulcegării

Chec cu fructe uscate

octombrie 18, 2021

Am pregătit un desert destul de rapid și cu ingrediente pe care le aveam în casă. Ideea e simplă: pentru fiecare ou aveți nevoie de o lingură de făină și un fruct deshidratat de dimensiune medie.

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină 650 (cu vârf)
  • o linguriță rasă praf de copt bio
  • 1 lingură de ulei (eu am folosit ulei de cocos presat la rece – îl găsiți aici)
  • 1 lingură de miere
  • 1 banană mică
  • fructe uscate: eu am folosit 5 smochine și 5 prune uscate, fără alte ingrediente, de la Bebetei (le găsiți aici)
  • un vârf de linguriță pudră de vanilie
  • aprox 10 migdale

Cum am procedat:

  • am tăiat banana și fructele uscate cubulețe
  • migdalele le-am tăiat grosier la cuțit (pentru cei mici se vor tăia mai fin sau se vor măcina); nu am reușit să hidratez peste noapte migdalele așadar le-am hidratat numai 10 minute în apă caldă
  • am pus într-un bol ouăle și le-am amestecat energic cu mixerul
  • când ouăle au fost ușor spumate am adăugat peste ele uleiul și mierea; am mixat aprox 2 minute
  • într-un alt bol am amestecat făina cu praful de copt și pudra de vanilie
  • treptat, amestecând cu un tel, am adăugat câte o lingură din amestecul uscat peste cel umed
  • am pus compoziția obținută într-o tavă de chec, am presărat banana (se va duce spre fundul tăvii, nu vă speriați), fructele uscate și ulterior migdalele
  • am copt în cuptor preîncălzit (175 grade cu ventilație) până când a trecut testul scobitorii – aproximativ 35 de minute
  • noi l-am servit la mic dejun alături de iaurt de migdale și zmeură

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.