Am pregătit un desert destul de rapid și cu ingrediente pe care le aveam în casă. Ideea e simplă: pentru fiecare ou aveți nevoie de o lingură de făină și un fruct deshidratat de dimensiune medie.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 linguri de făină 650 (cu vârf)
- o linguriță rasă praf de copt bio
- 1 lingură de ulei (eu am folosit ulei de cocos presat la rece – îl găsiți aici)
- 1 lingură de miere
- 1 banană mică
- fructe uscate: eu am folosit 5 smochine și 5 prune uscate, fără alte ingrediente, de la Bebetei (le găsiți aici)
- un vârf de linguriță pudră de vanilie
- aprox 10 migdale
Cum am procedat:
- am tăiat banana și fructele uscate cubulețe
- migdalele le-am tăiat grosier la cuțit (pentru cei mici se vor tăia mai fin sau se vor măcina); nu am reușit să hidratez peste noapte migdalele așadar le-am hidratat numai 10 minute în apă caldă
- am pus într-un bol ouăle și le-am amestecat energic cu mixerul
- când ouăle au fost ușor spumate am adăugat peste ele uleiul și mierea; am mixat aprox 2 minute
- într-un alt bol am amestecat făina cu praful de copt și pudra de vanilie
- treptat, amestecând cu un tel, am adăugat câte o lingură din amestecul uscat peste cel umed
- am pus compoziția obținută într-o tavă de chec, am presărat banana (se va duce spre fundul tăvii, nu vă speriați), fructele uscate și ulterior migdalele
- am copt în cuptor preîncălzit (175 grade cu ventilație) până când a trecut testul scobitorii – aproximativ 35 de minute
- noi l-am servit la mic dejun alături de iaurt de migdale și zmeură
No Comments