Se pregateste usor impreuna cu copilul care a insistat sa separe ouale. Am mancat si putina coaja, dar nu-i nimic, calciul adaugat e bun atunci cand iti lipseste din organism.😄😄😄
A ajutat si la amestecat, a gustat si umplutura, am gustat si eu…chiar daca nu am vrut, da, na, te pui cu bucatarul sef?!
Ingrediente (pentru o tava mica de 15x15cm)
- 3 oua separate
- 3 lg miere bio certificata (1an+), optional sau dupa gust sau alt indulcitor (sirop de curmale)
- 9 lg pline cu gris din grau dur
- 1 lgita coaja de portocala BIO
- 600 ml lapte de cocos (sau alt lapte)
- 1 lgita vanilie pudra
Cum am procedat:
- bine, nu va spun exact cum am procedat noi ca va apuca rasul isteric, dar va dau pasii corecti 😄😄😄
- am separat ouale (cu chiu cu vai 😄)
- am mixat albusurile spuma tare cu ajutorul unui robot, la viteza maxima
- separat, am amestecat galbenusurile impreuna cu coaja de portocala si mierea (daca folositi)
- am adaugat galbenusurile (trantit mai bine spus, dar albusurile au rezistat…🙄) peste albusuri
- am adaugat si grisul
- cu o paleta, am incorporat/omogenizat ingredientele; as vrea sa va spun ca usor, cu miscari de sus in jos, dar au fost niste miscari haotice, de sus in jos, de la dreapta la stanga si tot asa…in fine, ar trebui amestecat usor pentru a nu scoate aerul din albusuri
- am asezat compozitia intr-o tava antiderenta, unsa cu putin ulei si tapetata cu gris si am copt prajitura in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura jos timp de 25’
- intre timp, am amestecat laptele cu vanilia
- dupa terminarea timpului, fara sa opresc cuptorul sau sa scot prajitura din el, am turnat laptele peste prajitura (distribuit laptele pe toata suprafata prajiturii) si am mai lasat la copt inca 2-3’
- am lasat prajitura sa se raceasca in tava, dupa care am felit-o
Pofta buna!
5 Comments
Mierea se amesteca impreuna cu galbenusele si coaja de portocala ?
Buna, da.
Super idee! Acum o scot din cuptor! Mulțumesc! 🥰🤗
Sper sa va placa! 🙂
Buna,
E normal sa nu intre laptele in prajitura? 🙈🙈