Dulcegării

Tort ecler

octombrie 11, 2021

E de la Craciun…de la Craciunul de acum doi ani. Habar nu am de ce nu a ajuns niciodata pe blog in ciuda faptului ca a fost genial. Putin de munca, mai mult decat imi place mie sa depun pentru o mancare, dar a meritat.

Ingrediente:

Blat

  • 1 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana plina faina tip 650
  • 3 oua mari

Crema

  • crema budinca de vanilie (cantitate tripla) de aici in care am adaugat extra cca 3-4 lg de amidon tapioca
  • 250 gr smantana grasa 33% de la frigider
  • 2 linguri miere BIO certificata (1an+)

Topping

  • Unt de caju
  • Pudra de carob
  • Fulgi de cocos
  • Sirop de curmale

Cum am procedat:

  • am pus pe foc apa impreuna cu uleiul, iar cand au dat in clocot, am turnat toata faina deodata si am tras tigaia de pe foc, amestecand bine totul, dupa care am lasat aluatul sa se racoreasca
  • dupa ce s-a racorit, am adaugat ouale, unul cate unul si am omogenizat
  • am pus umplutura intr-o punga pe care am taiat-o la un capat, iar apoi, am format in tava de copt tapetata cu hartie de copt gramajoare gen muffins (12 bucati) si un blat de circa 15cm diametru
  • am copt cojile de eclere la 250 grade cuptor preincalzit, timp de 15’, fara sa deschid cuptorul, dupa care inca 15’-18’ la 160 grade, in functie de cuptor
  • am scos cojile de eclere din cuptor si am lasat sa se raceasca
  • intre timp, am facut crema de vanilie dupa reteta Simonei, adaugand in plus 1.5 lingurita de amidon, pe care am lasat-o de asemenea sa se raceasca
  • pentru frisca, am mixat frisca rece de la frigider cu ajutorul unei palete care a stat la rece timp de 30’, dupa care am omogenizat cu mierea
  • am montat tortul astfel: am asezat blatul, deasupra jumatate crema de vanilie, deasupra 8 dintre coji, cealalta jumatate de crema
  • am imbracat tortul in frisca, deasupra am asezat alte 4 coji de eclere umplute cu frisca si am decorat cu pudra de carob, unt de caju, sirop de curmale, fulgi de cocos
  • am lasat la rece 3-4h, dupa care putem felia

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.