Am plecat de la o reteta mai veche, aceea de covrigei cu ricotta, poate ii stiti sau chiar i-ati incercat. Stiu ca multe mamici i-au incercat si placut tare mult. Varianta veche duce mai mult cu gandul spre ceva ”sarat”, desi nu implica nimic sarat, dar aceasta e din sfera dulce, dar la fel de fragezi sunt biscuiteii.
Ingrediente:
- 250 gr ricotta
- 40 gr unt rece
- 40 gr ulei de rapita presat la rece
- 240 gr faina grau spelt tip 630/tip 650
- 40 gr pudra de roscove
- 3-4 lg sirop de curmale
Cum am procedat:
- in vasul unui robot, am pus ingredientele, am apasat butonul de pornire si i-am dat pace pana cand am obtinut un aluat omogen, nelipicios, elastic
- am impartit aluatul in bilute de marimea unei nuci
- am folosit un pai de baut pentru a da forma de boabe de cafea: am asezat paiul in centrul bilei si am presat pentru a forma acea dunga
- am copt biscuitii timp de 30-35′ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos
Pofta buna!
No Comments