Kidscuiți

Biscuiți boabe de cafea

octombrie 4, 2021

Am plecat de la o reteta mai veche, aceea de covrigei cu ricotta, poate ii stiti sau chiar i-ati incercat. Stiu ca multe mamici i-au incercat si placut tare mult. Varianta veche duce mai mult cu gandul spre ceva ”sarat”, desi nu implica nimic sarat, dar aceasta e din sfera dulce, dar la fel de fragezi sunt biscuiteii.

Ingrediente:

  • 250 gr ricotta
  • 40 gr unt rece
  • 40 gr ulei de rapita presat la rece
  • 240 gr faina grau spelt tip 630/tip 650
  • 40 gr pudra de roscove
  • 3-4 lg sirop de curmale

Cum am procedat:

  • in vasul unui robot, am pus ingredientele, am apasat butonul de pornire si i-am dat pace pana cand am obtinut un aluat omogen, nelipicios, elastic
  • am impartit aluatul in bilute de marimea unei nuci
  • am folosit un pai de baut pentru a da forma de boabe de cafea: am asezat paiul in centrul bilei si am presat pentru a forma acea dunga
  • am copt biscuitii timp de 30-35′ in cuptorul preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.