De luni pana vineri, alerg intre casa, munca, scoala. Fiecare zi e la fel. Atat de mult simt lipsa mamei care e departe…singuri, departe de parinti, gatit, copil, casa, munca. Ii invidiez pe cei care spun ca au lasat copilul la parinti ca sa se bucure de o cina in oras, de o mini-vacanta, de o masa calda gatita de altcineva. Imi place sa gatesc, ii place si sotului, dar nu intr-atat cat se vede din afara…cred ca, uneori, ne-am dori sa ne oprim. Sa ne tragem sufletul si sa ne bucuram de ce avem…Dar ne-am asumat lucrurile acestea. Copilul e fericit aici. Iar daca ea e fericita, suntem si noi. Dar ne-am dori ajutoare. 🙂
Daca tot m-am plans si m-am descarcat nitel, zic sa va spun ce am aici. Niste biscuiti, aluat pregatit de seara, copti a doua zi dimineata. Nemaipomenit de gustosi, crocanti, fragezi, pe deasupra, vegani. Daca faceti aluatul si coaceti biscuitii imediat, sunt si rapizi. Desi par multi, se mananca raaaapid, copilul a mancat vreo 7-8 dimineata, ca sa va faceti o idee.
Ingrediente (cca 40 biscuiti):
- 130 gr faina grau spelt
- 50 gr faina de migdale
- 50 gr miere bio certificata (1an+) sau sirop de curmale
- 50 gr ulei de cocos (sau unt rece in caz de non-aplv)
- 50 ml apa rece
- 1.5 lgita praf de copt BIO
Cum am procedat:
- intr-un castron, am amestecat ingredientele pana cand am obtinut o bula omogena, moale, dar nelipicioasa
- am infasurat intr-o folie si am lasat aluatul la rece peste noapte, e necesar macar 30′
- am intins aluatul in foaie ff subtire, direct pe foaia de copt, cu sucitorul infainat, grosime de 2-3mm, si am decupat biscuiteii
- am transferat foaia de copt in tava de cuptor
- am copt biscuitii timp de 13-15′, depinde de cuptor, caldura jos, in cuptorul preincalzit la 180gr, pana cand marginile devin aurii
- noi am servit cu iaurt si banana
Pofta buna!
2 Comments
Se poate folosi si faina integrala sau 650? Se pastreaza cantitatile?
Multumesc
Buna, poti folosi faina integrala, da.