Zise Simona mea draga de altfel de paine-n ou, varianta sarata…Doamne, buna-i painea in ou 😘…
Dar cum varianta sarata merge mana-n mana cu varianta dulce, no, altfel de paine-n ou cu unt de arahide si crumble de nuci.
Doua felii de paine, doua oua, o lg de unt de arahide, niste nuci, fistic sau ce mai avem prin casa, 15-20’.
Simplu?
Ingrediente:
- 2-3 felii de paine (fara gluten in caz de intoleranta la gluten) – am folosit paine speciala pentru sandwich, fara coaja
- 2 oua
- 150 ml lapte cocos sau alt lapte
- 1 lg pudra de roscove
- 1 lg sirop de curmale (dupa gust)
- 1 lg unt de arahide
- 1 lgita pudra de vanilie
- 1 mana de nuci/fistic maruntite
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 180 gr, caldura sus-jos si am pregatit tava de copt (am folosit o tava din silicon bpa free)
- am maruntit feliile de paine cu mainile si le-am asezat in forme
- am amestecat ouala impreuna cu laptele, siropul de curmale, untul de arahide, roscova, vanilia si am turnat amestecul peste paine
- deasupra, am adaugat nucile si fisticul maruntite
- am copt briosele timp de 20-25’ si le-am scos din forme doar dupa racirea lor completa
Pofta buna!
No Comments