Se fac rapid, Doamne, de cate ori tot spun asta, a devenit oarecum plictisitor, dar, da, se fac rapid. In plus, sunt nutritivi, crocanti, mega-deliciosi. Eu spun sa ii incercati, rau nu are de ce sa va para rau. Doar de bine despre ei! Reteta nu imi apartine, ca nu-s eu vreo mare inventatoare in ale bucatariei, doar stiu olecuta de engleza si acest lucru m-a dus spre reteta. 🙂
Ingrediente: (14 bucati mici-medii sau 8 mari)
- 100 gr fulgi de ovaz
- 30 gr faina de ovaz
- 50 gr faina de migdale
- 80 ml sirop de curmale sau miere (1an+) sau 1 banana micuta sub 1 an
- 80 ml ulei de cocos lichid (ar merge si 70gr)
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 160 gr, cu ventilatie, si am pregatit tava tapetata cu o hartie de copt
- intr-un castron, am amestecat toate ingredientele, dupa care, cu o lingura, am asezat gramajoare din aluat pe foaia de copt
- am aplatizat gramajoarele cu dosul unei linguri, strat subtirel, si am copt biscuitii timp de 13-15′
Pofta buna!
2 Comments
Mie nu mi s- au legat, am pus amestec ulei de cocos cu ulei vegetal, oare din cauza asta? Restul de ingrediente le-am respectat. Mulțumesc
Rodica, aluatul nu trebuie sa se “lege”. Ei se “leaga” la copt. Dat fiind ca deja au fost incercati si apreciati de mamici si copilasi, cred ca ceva a fost facut gresit. Ori prea grosi, ori nu ai respectat ceva.