Dulcegării

Banana bread ciocolatoasă

iulie 2, 2021

Si e vineri, si e inca o banana bread. Toata saptamana am vazut numai banana bread, banana bread in stanga, banana bread in dreapta, sus, jos…M-am hotarat, banana bread sa fie pentru mic dejun si pachetelele de scoala si munca. Una “ciocolatoasa”, cu nuci si afine, fara ou sau lactate.

Ingrediente:

  • 2 banane mari sau 3 mai mici (cca 280 gr banana fara coaja)
  • 120 ml lapte de ovaz
  • 60 ml ulei de rapita presat la rece (alt ulei neutru)
  • 40 gr sirop de curmale
  • 1 lg zeama de lamaie
  • 200 faina grau spelt
  • 30 gr pudra de roscova
  • 2 lgite praf de copt BIO
  • o mana de nuci hidratate / maruntite
  • o mana de afine

Cum am procedat:

  • prima data, am preincalzit cuptorul la 180 gr, caldura sus-jos, si am pregatit o tava tapetata cu o foaie de copt
  • intr-un castron, am pasat bananele cu o furculita, am adaugat laptele, uleiul, siropul de curmale si zeama de lamaie si am omogenizat
  • dupa, am adaugat faina, roscova, praful de copt
  • la final, am incorporat nucile si afinele
  • am turnat compozitia in forma de copt si am copt banana bread timp de 35’
  • am feliat-o doar dupa racire

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Ionela iulie 2, 2021 at 12:26 pm

    Se poate și fără siropul de curmale? Arata tare bine 🤩

    • Reply Sorina iulie 3, 2021 at 4:19 am

      Buna, se poate, peste 1 an, se poate si miere bio certificata, dar se poate omite.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.