Si e vineri, si e inca o banana bread. Toata saptamana am vazut numai banana bread, banana bread in stanga, banana bread in dreapta, sus, jos…M-am hotarat, banana bread sa fie pentru mic dejun si pachetelele de scoala si munca. Una “ciocolatoasa”, cu nuci si afine, fara ou sau lactate.
Ingrediente:
- 2 banane mari sau 3 mai mici (cca 280 gr banana fara coaja)
- 120 ml lapte de ovaz
- 60 ml ulei de rapita presat la rece (alt ulei neutru)
- 40 gr sirop de curmale
- 1 lg zeama de lamaie
- 200 faina grau spelt
- 30 gr pudra de roscova
- 2 lgite praf de copt BIO
- o mana de nuci hidratate / maruntite
- o mana de afine
Cum am procedat:
- prima data, am preincalzit cuptorul la 180 gr, caldura sus-jos, si am pregatit o tava tapetata cu o foaie de copt
- intr-un castron, am pasat bananele cu o furculita, am adaugat laptele, uleiul, siropul de curmale si zeama de lamaie si am omogenizat
- dupa, am adaugat faina, roscova, praful de copt
- la final, am incorporat nucile si afinele
- am turnat compozitia in forma de copt si am copt banana bread timp de 35’
- am feliat-o doar dupa racire
Pofta buna!
2 Comments
Se poate și fără siropul de curmale? Arata tare bine 🤩
Buna, se poate, peste 1 an, se poate si miere bio certificata, dar se poate omite.